U bent hier: 

Week van het Bos in het teken van De Groote Oorlog

Kom naar de Week van het Bos van 12 tot 19 oktober 2014. Dit jaar staat die volledig in het teken van De Groote Oorlog. Nog meer informatie vind je op onze uitgebreide campagnesite www.weekvanhetbos.be! Je vindt er al onze activiteiten, of je nu zelf iets organiseert of gewoon wilt komen meedoen, ons campagnemateriaal, lespakketten en tips voor in de klas, en heel veel over De Groote Oorlog.

> www.weekvanhetbos.be

In 2014 zal het immers 100 jaar geleden zijn dat de Eerste Wereldoorlog uitbrak. Die oorlog was het eerste internationale conflict op wereldschaal en heeft aan miljoenen mensen het leven gekost. Op vele plekken drukte de Groote Oorlog een blijvende stempel op het landschap.

Ontmoet onze 'kruingetuigen'...

Ook de natuur kan ons iets leren over de gruwel van de oorlog. De natuur, en de bomen in het bijzonder, zijn onze overblijvende getuigen, onze 'kruingetuigen'. Als de natuur kon praten, dan zou er niets vergeten worden. Poelen zouden hun bomkraterverhaal vertellen, bomen verhalen over schuilende soldaten... Verspreid over de hele Vlaamse natuur vallen er massa’s verhalen, anekdotes en getuigenissen te sprokkelen. Al die verhalen gaan we tijdens de Week van het Bos verzamelen en delen met jullie tijdens tal van activiteiten.

De natuur geeft ons ook hoop, want ondanks alle oorlogsgruwel is de natuur springlevend. Meer nog, bomkraters zijn nu poelen waar de kamsalamander in herleeft, bunkers zijn ideale biotopen voor zeldzame vleermuizen.. De natuur heeft zich hersteld en bloeit als nooit tevoren, en dat geeft hoop voor de toekomst. Tijdens de Week van het Bos zetten we deze ‘oudstrijders’ extra in de bloemetjes!

De Week van het Bos 2014 wordt georganiseerd door het Agentschap voor Natuur en Bos in samenwerking met BOS+ en Natuurpunt.

ANB logo Bos+ 

Volg de campagne ook op Facebook via www.facebook.com/weekvanhetbos >

Of schrijf je in op onze nieuwsbrief! >