Natuurbegraafplek

Natuurbegraafplek Halle

De natuurbegraafplek Villa Markey in Zoersel, officieel aangeduid op 21 maart 2018, is eigendom van de gemeente Zoersel. Na de dood van actrice Yolande Markey in 2013 erfde de gemeente Zoersel haar villa. In het bosgedeelte achter de Villa Markey werd een natuurbegraafplek afgebakend.

Ligging en bereikbaarheid

De natuurbegraafplek is bereikbaar van op de Vogelzang. De natuurbegraafplek achter de Villa Markey sluit aan bij de bestaande begraafplaats te Halle (Zoersel).
De natuurbegraafplek is vrij toegankelijk tijdens de openingsuren, een halfuur voor zonsopgang tot een halfuur na zonsondergang.

Inrichting en beheer

De natuurbegraafplek is gelegen op een natuurlocatie. De natuurbegraafplek is een oud dennenbos, met sporadisch bijmenging van loofbomen en een gediversifieerde ondergroei van varens en struiken. Het bos is biologisch waardevol. Op de natuurbegraafplek blijft natuur de hoofdfunctie en wordt een regulier natuurbeheer gevoerd.
Er is een beperkte ceremoniƫle gedenkplaats voor onthaal, ceremonie en afscheid. Om de natuurlijke omgeving te behouden zijn er geen uiterlijke tekenen van een begraafplaats en zijn bloemen en gedenktekens dus niet toegelaten. De begraafplek biedt plaats aan 250 asverstrooiingen, of asbegravingen in biologisch afbreekbare urnen per hectare.

Meer informatie

Over het begraven worden in en het beheer van de natuurbegraafplek:

Dienst Burgerlijke stand Handelslei 167, Zoersel
burgerlijke.stand@zoersel.be
www.zoersel.be
03 298 09 01

Bekijk de kaart

 
Locatie
51.237964, 4.650824
Basistoegankelijkheid
Toegankelijkheidsregeling
Eigenaar
Gemeente Zoersel
Gebied
Halle-Zoersel
Type Speelzone
Vrij toegankelijke zone
Begindatum