Natuurbegraafplek

Natuurbegraafplek Rondenbos

De natuurbegraafplek Rondenbos in Alsemberg (Beersel), officieel aangeduid op 12 september 2018, ligt in het bosgedeelte van het gelijknamige parkdomein Rondenbos, dat eigendom is van de gemeente Beersel.

Ligging en bereikbaarheid

Het Rondenbos is een openbaar bos. De natuurbegraafplek is afgebakend op een hoger gedeelte van een valleibos met hoofdzakelijk hoge beuken, esdoorns en Amerikaanse eiken, en met een onderbegroeiing van hulst en taxus.
De natuurbegraafplek Rondenbos is vrij toegankelijk en bereikbaar tijdens de openingsuren via de gemeentelijke begraafplaats van Alsemberg, in de Onze-Lieve-Vrouwstraat. Via de doorgang door de bakstenen zijmuur op de gemeentelijke begraafplaats loop je naar de natuurbegraafplek, die gelegen is in het aanpalende bosgedeelte van het parkdomein.

Inrichting en beheer

De begraafplaats voorziet in de nodige infrastructuur zoals sanitair, parking, onthaal, ceremonie en afscheid. Aan de doorgang door de muur naar de natuurbegraafplek vind je de gedenkzuil en een zitbank. De begraafplek biedt plaats aan 63 asverstrooiingen, of asbegravingen in biologisch afbreekbare urnen.
Op de natuurbegraafplek blijft natuur de hoofdfunctie en wordt een regulier natuurbeheer gevoerd.

Over het begraven worden in en het beheer van de natuurbegraafplek:
burgerzaken@beersel.be
www.beersel.be

Bekijk de kaart

 
Locatie
50.749553, 4.33711
Basistoegankelijkheid
Toegankelijkheidsregeling
Eigenaar
gemeente Beersel
Gebied
Rondenbos
Type Speelzone
Vrij toegankelijke zone
Begindatum