30° VELDTOERTOCHT

© Jef Vandenebrgh
Neem een kijkje op de website van de club www.hwt.be , eind januari vind je er de gps-route van de veldtoertocht.

Voor het parkoers gebruiken we de bosrijke natuurgebieden ten noorden van Hoogstraten. We doen onder andere het Groeske en de Duitse Nonnen aan en rijden daarna door het prachtige kasteeldomein 'Heerles Hof' en dan door de Smisselbergen. Ter hoogte van de Blauwbossen lassen we enkele klimmetjes in over de zandduinen aan de Desta. Daarna komen de ondertussen bekende slingers door de privé beukenbossen en zo rijden we dan via de Gouverneursbossen naar de sinds vorig jaar volledig vernieuwde bevoorrading op ongeveer 28 km.
Na de bevoorrading schuiven we je onmiddellijk het technische parkoers aan de Halsche Beemden voor de wielen om alzo Wortel Kolonie te bereiken. Hier gebruiken we onder andere een privé domein maar ook de mooiste technische stukken van het Bloso MTB parkoers ter hoogte van Staakheuvel.
Als je het volledige parkoers aflegt zal je een goede 48 km op de teller hebben, via verschillende verkortingen kan je dit inperken tot 43 km, 35, of 27 km (de kidstoer).
De Hoogstraatse Wielertoeristen organiseren deze veldtoertocht voor de 30e keer; met deze ervaring zullen we er opnieuw voor zorgen dat alles vlot verloopt: goede parking gelegenheid, vlotte inschrijvingen, perfect afgepijld parkoers, uitstekende bevoorrading, fietsreiniging en uitgebreide douchegelegenheid na de rit en een gezellige après-fiets bar.

Wens je verdere informatie:
• e-mail aan info@hwt.be
• +32 (0)476 31 45 48 (Leo Van Steen - parkoersverantwoordelijke)
• +32 (0)3 314.54.26 (Jan Adams)

Bron: UiTinVlaanderen.be