De schat van Don Quichot

© De schat van Don Quichot
Het verhaal gaat als volgt… Don Quichot, een ietwat gekke edelman, vocht tijdens zijn reizen tegen windmolens die hij voor reuzen aanzag. Tijdens één van zijn avonturen kreeg Don Quichot een gouden kat van een rijke Farao. Die was op de vlucht voor de rovers van de zwarte hand. De kat had magische krachten en mocht zeker niet in handen vallen van de bandieten. De Farao vroeg aan Don Quichot om de kat in veiligheid te brengen en te verstoppen zodat niemand haar zou vinden.

Bij zijn zoektocht naar een geschikte verstopplek, arriveerde Don Quichot in een prachtig bos. Toen hij een windmolen zag staan, wist hij het zeker. Hier verborg hij zijn schat. Vandaag noemt men dit prachtige bos Kattenbos, naar de legende van de verborgen gouden kat.

De bende van de zwarte hand bestaat nog steeds. Het gerucht doet de ronde dat ze de gouden kat op het spoor zijn. Durf jij het opnemen tegen de rovers en bescherm je de magische schat?

Maak je klaar voor een spannende tocht vol gevaren en listige opdrachten.

Wat moet je zeker weten?
De gouden kat heeft onderweg sporen achtergelaten. De zwarte pootjes duiden aan in welke richting je moet wandelen. In de buurt van de gouden pootjes moet je een opdracht zoeken. Als je de opdrachten goed uitvoert en de cijfers noteert, vind je de schat.

Bij de meeste opdrachten tref je ook een potje aan. Dit is voor de geocachers (http://geocaching.com)
Als je enkel de wandeling doet, mag je deze potjes gewoon laten staan.

Wandelingen
- Blauwe tocht: kleuterwandeling van 2,5 km - geschikt voor buggy’s
- Rode tocht: schattenjagerstocht van 6 km

Wat neem je mee?
- Balpen en papier
- Muntstuk van 0,2 euro voor een klein aandenken op het einde van de tocht

Bron: UiTinVlaanderen.be