Fermenteren en 'picklen'

© Canva pro

Groenten in 't zuur of gefermenteerd? Een prima manier om je oogst langer te bewaren.

We gaan aan de slag met de kraakverse groentjes van zelfplukboerderij Stadsakker in Tienen.



Je ontdekt hoe leuk, makkelijk en smakelijk ambachtelijke gefermenteerde en ingemaakte bereidingen zijn. We maken samen 2 recepten. Als eerste picklen we geroosterde rode biet, recht van de Stadsakker. Al zin in een portie zomer op je bord tijdens de donkere maanden? Vervolgens maken we kennis met fermenteren. Je steekt de handen uit de mouwen voor een lekkere zuurkool!
Lesgeefster Ann Koekepan vertelt honderduit en jij kan al je vragen stellen om thuis met succes te fermenteren en te picklen.  Voilà, met de recepten bij de hand ben je nu helemaal klaar om thuis verder te experimenteren. Groenten van bij ons: gezond en echt lekker!

Begeleiders: Ann Van Camp

Bron: UiTinVlaanderen.be