Fiets 'In het wiel van Eddy Merckx'

Fiets ‘In het wiel van Eddy Merckx’

Wil je zelf proberen hoe onze wielerhelden zich voorbereidden in eigen streek op de koers? Dat kan op de drie daartoe uitgezette fietslussen. Gewapend met onze fietskaart kan je eigenlijk om het even waar vertrekken en halt houden bij de infobordjes onderweg. Je kan ook de digitale toer op met je smartphone. Je scant de bordjes onderweg en we dompelen je onder via onze belevingsvolle website.

3 fietslussen
Op de lus langs de woonplaats van Eddy Merckx maak je kennis met een verrassend stukje Groene Gordel. Wielerpiste Den Reggel, De Nationale Plantentuin in Meise, het Museum voor de Oudere Technieken, park Drie Fonteinen, het Bloso-domein, Sportimonium zijn stuk voor stuk een bezoek waard.
Op de lus Rupelstreek van Casa Grinta naar het Antwerps Wielercentrum fiets je langs de Rupel en de Schelde. Daar wachten het baksteenverleden, talrijke natuurgebieden en de enige klim op deze lus ‘de Bosstraat’ je op.
De lus Vaartland tussen het Sportimonium en Casa Grinta leidt je langs kunststad Mechelen, het Hombeeks plateau, het Zennegat en het drierivierenpunt. Via de boorden van de Rupel bereik je Klein-Willebroek. Terugkeren doe je via de Willebroekse Vaart, Zemst en het Bloso-domein.
Tip! Hou ook halt in het Sportimonium voor het wielerspel op tablet of ga truitjes kijken in de privécollectie bij Casa Grinta.

Fietskaart en arrangementen
De fietskaart kost 2 euro en is te koop in het Sportimonium, bij de toeristische diensten en in de fietscafés onderweg.
Als groep kan je in het wiel van een ex-prof de streek en de lokale wielergeschiedenis op een zeer persoonlijke wijze verkennen. Via deze site bieden we je ook een fijne selectie arrangementen aan die je wielerbeleving in onze streek maximaliseren.
Alle info: www.inhetwielvaneddymerckx.be

Bron: UiTinVlaanderen.be