herstellen wand voor oeverzwaluw

Vandaag gaan we in de Kalkense Meersen de oeverzwaluwwand van Wijmeers herstellen. Oeverzwaluwen broeden in steile zandwanden nabij water. Ze graven er eigenhandig een holletje in waar ze hun nest hebben. De oeverzwaluwwand kan een onderhoudsbeurt gebruiken! We gaan opslag van els en wilg verwijderen en de wand weer steil en vegetatievrij maken. Zo kunnen er in het voorjaar weer oeverzwaluwen broeden!

Een (half) dagje werken in de natuur: heerlijk is dat! Je bent in beweging, je bent in de natuur én je doet zinvol werk. Bovendien doe je dat alles in een opperbeste sfeer én je wordt beloond met een hapje en een drankje op zijn tijd. ’s Middags kan je mee aan tafel voor een lekkere lunch, jou aangeboden door de vrijwilligers van Natuurpunt Scheldeland.

Wanneer? 9u30 / 13u30. Je kan ervoor kiezen om een halve of een hele dag te komen helpen. ’s Middags zorgen wij voor de lunch!

 

Meenemen: laarzen, werkkledij, eventueel kapmes – houtzaag – bijl – spade – schop. Wij zorgen ook voor degelijk werkmateriaal!