Kei-Cool

© De Wereld van Kina Jeroen Willems
Kunnen stenen smelten? Hoe verschuiven aardplaten? In een zingend portret getuigen gesteenten over hun ontstaan. Ook hun gebruik als bouwmateriaal ontdek je hier. Onder een Gentse skyline ontdekken kinderen uit welke gesteenten de Gentse monumenten zijn opgetrokken. Met digitale spelletjes wordt de nieuwe kennis onmiddellijk getest.

In deze Kei-coole interactieve tentoonstelling treed je in de voetsporen van een echte geoloog. Tijdens je tocht steek je heel wat op over gesteenten en mineralen.

Verderop lokken honderden mineralen je naar de collectiekamer. Hun eigenschappen (vorm , kleur, hardheid, magnetisme of breukvlakken) hebben voor jou weldra geen geheimen meer. Bewonder in de schatkamer de glinsterende juwelen en mis zeker de indrukwekkende fluorescerende mineralen niet. Er werden spelletjes, digitale toepassingen en doe-activiteiten geïntegreerd. Bijzonder is dat ook de allerkleinsten vanaf 4 jaar welkom zijn en een speurtocht kunnen doorlopen.
Open op weekdagen: van 9 tot 17 uur Op zon- en feestdagen: van 14 tot 17.30 uur. Gesloten op zaterdag en brugdagen en op 25 en 26 december en op 1 en 2 januari.

Bron: UiTinVlaanderen.be