Leven zonder afval?

© Canva

Wil jij ook graag minder afval produceren, maar heb je nog een duwtje nodig? Ga je best onmiddellijk voor 100% afvalvrij of doe je het beter stapje voor stapje? En hoe overtuig je je huisgenoten met de nieuwe aanpak? Zero Waste Warrior Vanessa Debruyne vertelt je een verhaal vol sappige anekdotes, gemakkelijke tips en handige recepten om zelf mee aan de slag te gaan.Kun jij leven zonder afval? 65 tips om afscheid te nemen.
De afvalbergen groeien, onze oceanen zijn aan het stikken. Als je even stilstaat bij de berg afval die je jaarlijks weggooit, merk je dat dit – al of niet gescheiden – toch wel veel is. Maar in plaats van moedeloos te zuchten, kan je ook kiezen voor positieve actie! Want met een paar simpele ingrepen reduceer je je afval tot bijna nul. In deze sessie bekijk je op een luchtige manier hoe jij ook gemakkelijk minder afval kan produceren. Sowieso levert het je een kleinere ecologische voetafdruk op, bovendien krijg je er meer rust door in je hoofd. 
Zero Waste Warrior Vanessa Debruyne ging zelf een aantal jaar geleden enthousiast aan de slag en beheert sindsdien een Facebookgroep waar mensen ervaringen en tips delen. Ze vertelt je op een bijzonder vlotte manier hoe ze haar eigen huishouden afvalvrij maakte. Verwacht je aan een verhaal vol sappige anekdotes, gemakkelijke tips en handige recepten om zelf mee aan de slag te gaan. Laat je inspireren door deze Zero Waste sessie en je afvalzak zal nooit meer dezelfde zijn.
Inschrijven is noodzakelijk.
OPGELET! Het is noodzakelijk om een Covid Save Ticket te kunnen laten scannen (digitaal of afgeprint) en om hierbij je identiteitskaart te tonen!

In samenwerking met CC Temse, Dienst duurzaamheid Temse

Activity Members: Vanessa Debruyne

Bron: UiTinVlaanderen.be