Op avontuur met Blob in Bergmolenbos in Roeselare

© Stad-Land-schap 't West-Vlaamse hart
Wist je dat er in Bergmolenbos een klein kaboutervolkje woont? Neen? Dan is het hoog tijd om eens op speurtocht te gaan in dit unieke domein in de stadsrand van Roeselare. Het KEI'kleine volkje - zo heet de kabouterstam - roept kinderen op om mee te zoeken naar het geheime ingrediënt voor hun toverdrank. Met dit drankje willen ze het vraatzuchtige Betonmonster verslaan en zo hun vriend, Wout het Woudaapje, terughalen naar Bergmolenbos.

Wout is een kleine reiger die houdt van moerassen en natuur. Vroeger had hij het best naar zijn zin in Bergmolenbos. Het Betonmonster heeft Wout er echter weggejaagd door alle groen op te slokken en het water te vervuilen. Hierdoor kan Wout niet langer overleven in Bergmolenbos. Wie weet vertrekken er nog andere vriendjes van het KEI'kleine volkje omdat het er niet meer leefbaar is! Help jij daar een stokje voorsteken door het Betonmonster te verslaan?

Het parcours is 3 km lang en leidt je door de publieke fruitboomgaard, langs muze’um L en natuurreservaat De Kleiputten tot in het speelbos waar het eindpunt is.

In samenwerking met Toerisme Leiestreek.
#ikzomerwestvlaams

Bron: UiTinVlaanderen.be