Tuin avonturen herfstkamp

© Ella Vandenbussche
Natuurkampen voor kleuters van 3 tot 6 jaar

Een tuin waar beleven, experimenteren en gezelligheid centraal staan. Een plek waar jullie kind gewoon kan ‘zijn’, genietend van de rust in een fantasierijke omgeving. Dans, Muziek, Theater en Kunst zijn de communicatievormen die ons in contact brengen met de geheimen van de natuur.

Dagelijks worden er vrije activiteiten voorzien gebaseerd op de rode draad doorheen het kamp. Wij zien de kleuters als vlinders die mogen fladderen waar en wanneer ze willen, die zich laten leiden door hun unieke antennes om nieuwe ervaringen te beleven. Kleuters die dus liever hun eigen avonturen leiden, kunnen zich nestelen in de verschillende experimenteer plaatsen doorheen de tuin.

Zoals een:
· Buitenkeuken

· Creëer plaats

· Snoezelplek

· Moestuin

· Theaterplaats

Boris de hond en onze kippetjes moeten uiteraard ook elke dag verzorgd worden met veel liefde!

Elke dag wordt er samen met kinderen die willen een verse warme maaltijd gemaakt, met groenten uit onze moestuin of van de groentewinkel. De maaltijden zijn vegetarisch.

Op vrijdag kunnen de ouders genieten van een kort toonmoment en is er ruimte om nog even samen te zijn, een babbeltje te slaan over de beleefde avonturen van de week.

Bron: UiTinVlaanderen.be