Via ZOOM: Weetjes en verhalen over planten, struiken en bomen - lezing (2de zondag in Zoniën)

© Natuurpunt

De lezing op 12 december gaat door via zoom(online). Wij danken onze gastspreker voor zijn bereidwillige medewerking om on-line te gaan.

De problematiek van de opwarming van de Aarde leidt vandaag de dag tot het besef dat planten, bomen en struiken binnen ecosystemen een hoofdrol spelen.  En dat is nodig, 

want het respect voor planten, bomen en struiken staat in de Westerse wereld op een erg laag pitje.  Nog niet zo lang geleden was dat wel even anders.  Niet alleen Grieken, Romeinen, Germanen en Kelten, maar ook de middeleeuwse mens keek vol ontzag naar planten, bomen en struiken en kende er magische krachten aan toe.  Dit volksgeloof heeft erg veel sporen nagelaten.  Benieuwd?  Schrijf je dan snel in voor de lezing “Weetjes en verhalen over planten, bomen en struiken”.    

Onze gastspreker, de heer Hans Vermeulen, was reeds als kind gefascineerd door muziek en natuur en dat is hij nog steeds. Vanaf 14 jaar was hij reeds intensief bezig met het determineren van wilde planten en later ook wilde paddenstoelen. Sinds 1998 werkt hij als professioneel educatief medewerker voor Natuurpunt.  Voor Natuurpunt CVN geeft hij alle cursussen en lezingen over hogere planten, paddenstoelen, mossen, korstmossen en geologie.  De voorbije vijf jaren heeft hij zich toegelegd op de betekenis van planten en paddenstoelen in de West-Europese cultuur, in het verleden en het heden

De lezing is van 11u tot 13u. Om deel te nemen aan de lezing is vooraf online inschrijven verplicht. De inschrijvingen worden afgesloten op zaterdag 11 december om 18h. Vervolgens krijgen alle deelnemers via hun email-adres de zoom-link om op zondag online deel te nemen aan de lezing 'vanuit eigen PC'.

Om 14.00u vertrekt vanaf het Bosmuseum, de wandeling met gids van Natuurgroepering Zoniën v.z.w. met thema: “Weetjes en verhalen over planten”. Vooraf online inschrijven is verplicht via deze aparte link. Neemt u deel aan de wandeling, meldt u dan aan het onthaal van het Bosmuseum waar de gids uw aanwezigheid voor de wandeling zal noteren. De plaatsen zijn beperkt tot 25 personen. De inschrijvingen voor de wandeling worden afgesloten op zaterdag 11 december om 18h.

Zowel de lezing als de wandeling zijn gratis.

Het Bosmuseum is open. Er is gelegenheid om de eigen picknick buiten op het terrein van het Bosmuseum te nuttigen. De binnentuin kan gebruikt worden voor slechts een beperkt aantal mensen omwille van de coronaveiligheidsvoorschriften. De refter, picknickruimte in het Bosmuseum, blijft tot nader bericht gesloten. Het sanitair in het Bosmuseum is wel toegangkelijk, met respect voor de geldende voorschriften en maatregelen (o.a. max 2 personen tegelijk). 

Bron: UiTinVlaanderen.be