Vogels kijken in Zeeuws-Vlaanderen

© Natuurpunt

De provincie Zeeland is een van de beste provincies om vogels te kijken. De Zeeuwse delta wordt gedomineerd door Oosterschelde en Westerschelde en natuurlijk door de Noordzee in het westen. Het zal je niets verbazen dat je Zeeland vrijwel overal water tegen komt. Vogels kijken in Zeeland is elk jaargetij een uitstekend idee, maar vooral in de winter zijn er veel watervogels te spotten.

Heel wat soorten die je rond de Noordzee en de Scheldemonding kunt zien zijn trekvogels. Steltlopers, eenden en ganzen, die in het hoge noorden broeden trekken in het najaar zuidwaarts en komen zo in onze streken terecht. Sommige overwinteren in de lage landen, andere trekken verder richting de Afrikaanse Sahelregio zoals de bruine kiekendief. Typische wintergasten zijn smient, pijlstaart, bonte strandloper, kolgans en blauwe kiekendief. We hopen tijdens onze uitstap ook al de eerste grutto's uit het zuiden te mogen verwelkomen.

In de voormiddag bezoeken we een aantal plaatsen die veel watervogels en steltlopers aantrekken, zoals De Blikken en de Sophiapolder.
In de namiddag maken we een wandeling langs de Westerschelde (mogelijks zeehonden) en langs het reservaatje Hoofdplaat in het dorpje Nummer Eén.

's Middags picknicken we in de Morelleput in Nieuwvliet. Eigen picknick meebrengen. Warme koffie en thee ter plaatse verkrijgbaar.

Verplaatsing met eigen vervoer – carpooling

Bron: UiTinVlaanderen.be