VOORDRACHT GAAT NIET DOOR OMWILLE VAN DE CORONAMAATREGELEN

Het belang van vruchtwisseling, bij de traditioneel en biologische tuinbouwer maar ook voor de hobbytuinder, zijn al jaren bekend en bewezen. Zelfs de Romeinen en de oude Belgen gebruikten al vruchtwisselingsprincipes om met succes aan blijvende landbouw te kunnen doen op hetzelfde perceel.
In de natuur groeit alles langs en door elkaar heen. In onze moestuin willen we dat niet en kweken we groenten netjes in rijtjes met dezelfde soorten want we willen een goeie opbrengst van lekkere en gezonde groenten. Vruchtwisseling helpt de vruchtbaarheid van de bodem optimaal benutten en vermindert het risico dat door de bodem verspreide ziekten en insecten een probleem worden.
Wist je dat er bepaalde groentesoorten elkaar afstoten en anderen juist gestimuleerd wordt in de groei? Met een goed opgemaakt teeltplan kan je de eigen behoefte aan groenten aanpassen per perceel en daarnaast ook nog een voor- en nateelt op éénzelfde perceel kweken.
Je hebt een grote, kleine, vierkante metertuin of serre en je weet niet hoe de vruchtwisselingsprincipes toe te passen, nodigen we je van harte uit op de leerrijke voordracht “Vruchtwisseling een must voor elke groentetuin en serre” van Johan Deblaere die doorgaat op vrijdag 10 december om 19u45 in het OLVI, Boeschepestraat 20 te Poperinge.
Het wordt geen moeilijke theoretische uiteenzetting maar aan de hand van een PowerPointpresentatie doorspekt met praktische voorbeelden waarbij de beginnende maar ook de ervaren tuinier heel wat kan opsteken. Leden maar ook niet leden (€ 3,00) zijn welkom. Info: 0494883016, eddy.lobeau@telenet.be

Bron: UiTinVlaanderen.be