Wandelen door Pijnven :stappen tussen de boomtoppen (5km of 7km)

Het Pijnven is een bosreservaat van maar liefst 2000 hectare groot, en onderdeel is van het 6000 hectare Bosland, ideaal dus om een échte boswandeling te maken! De fiets- en wandelbrug die zich een weg slingert tussen de bomen naar de boomtoppen, die reeds uitgebreid in de media kwam, mag natuurlijk niet ontbreken op onze route!

Graag vooraf inschrijven via onze website

Afstand : 5 km of 7 km
Reliëf : vlak
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk, bijna volledig onverhard
Vertrekpunt : Parking Pijnven, Kiefhoekstraat z/n, 3940 Hechtel-Eksel (op 3,9 km aan de rechterkant vanaf de rotonde Eindhovensebaan / Kiefhoekstraat)
Begeleidsters : Christine Bosmans (0478/32 75 06) & Linda Vangilbergen – christine@effenweg.be


Je kan kiezen tussen een wandeling van 5 km en eentje van 7 km . We vertrekken samen, maar de korte lus snijdt een stukje van het parcours af. Beide wandelingen lopen volledig door het bos. We volgen brede lanen of smalle bospaadjes en vinden op onze weg zowel loofbomen als naaldbomen. Vanaf de parking gaan we direct het bos in en passeren aan het bosmuseum. Even verder duikt er een vreemd gebouw op tussen de bomen ‘het Tree House’, een boomhut in het groen. De perfecte vergaderplek. We vinden hier ook een speelveld voor discgolf. Breng je frisbee mee en we proberen het!

Wist je hoever een sprinkhaan of ree springen kan ? Dit wordt op een boomstam aangeduid. Na 1 km komen we in hogere sferen terecht en wandelen ter hoogte van de boomtoppen. We vervolgen onze weg doorheen een hindernissenparcours van omgevallen bomen en maken vervolgens kennis met de bosbewoners die zeer mooi in hout werden uitgesneden. Een pracht van een boswandeling met vele verrassingen!

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en voor mensen die het even wat moeilijker hebben (burn-out, depressie, stress,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen door een mooie brok natuur, is meer dan welkom. Graag inschrijven vooraf, het aantal deelnemers is beperkt. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt.Lees hier meer over het lidmaatschap bij Effen Weg

Kan je ondanks inschrijving toch niet deelnemen op de dag zelf, verwittig je best iemand van de begeleiding.

Wenst u nog meer info? Aarzel niet en stuur ons een mailtje op info@effenweg.be of rechtstreeks bij de begeleidster christine@effenweg.be of via 0478 32 75 06. Inschrijven kan enkel en alleen via de website!

Openbaar vervoer
De startplaats is niet bereikbaar via het openbaar vervoer.

Carpoolen
Geen goede verbinding? Rij je alleen met de wagen naar de plaats van vertrek? Bekijk dan zeker even onze Facebookgroep ‘Carpoolers van Effen Weg’, waar vraag en aanbod worden geplaatst. Zo helpen we elkaar én het milieu!

Bron: UiTinVlaanderen.be