Wandeling doorheen het Webbekoms Broek(3,5km of 8km)

Het Webbekoms Broek is sinds eind vorige eeuw een gecontroleerd overstromingsgebied van 240 ha dat de bewoners in de Demervallei beschermt tegen wateroverlast. Door zijn mooie graslanden, rietlanden, bosjes, unieke bloemen en vele water- en moerasvogels, krijgt het ook wel eens de poëtische bijnaam ‘wachtbekken vol natuur’. Genoeg voor een grondige verkenning met Effen Weg!

Graag vooraf inschrijven via onze website

Afstand :3.5 km of 8 km
Reliëf : Vlak
Moeilijkheidsgraad : Makkelijk
Vertrekpunt : ‘t Stamineeke, Oude Baan 135, 3290 Webbekom (vertrek aan station van Diest om 13u!)
Begeleider : Linda Vangilbergen (0476/357714) – linda@effenweg.be


We gaan op ontdekking in een natuurgebied langs een oude spoorwegzate en langs de Demer. De wallengordel en de Halve Maan, tegenwoordig een recreatiedomein met openluchtzwembaden, herinneren ons aan een woelige tijd in onze geschiedenis. Een heel gevarieerde wandeling (betonwegen, veldwegen, kasseien, …) zonder beklimmingen in de natuur. Misschien zien we zelfs het varken van Schaffen in volle actie !

Er kan vertrokken worden aan het station van Diest (13 u) of aan ’t Stamineeke (14 u) . Vanuit het Stamineeke vertrekken we samen voor een wandeling van 3.5 km . De dapperen kunnen we nog een bijkomende lus maken van 5 km die kortbij het station langskomt (en waar treinreizigers dus kunnen afhaken om rechtstreeks naar het station te gaan). Er wordt op een rustig tempo gewandeld, doch niet geslenterd, en op tijd even gepauzeerd. Nadien is er de mogelijkheid, voor wie dat wenst, om nog wat na te kaarten bij een drankje in ‘ Stamineeke’.

Onze wandelingen zijn toegankelijk voor iedereen, al zijn ze in de eerste plaats gericht op mensen met (chronische) pijn, chronisch zieken en mensen die even minder goed in hun vel zitten (burn-out, depressie,…). Maar ook al wie behoefte heeft aan wat buitenlucht, een babbel of gewoon eens lekker wil gaan wandelen is meer dan welkom.Graag inschrijven vooraf. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van 2 euro, hiermee worden de verzekering- en werkingskosten gedekt.Bron: UiTinVlaanderen.be