'Weg van de Nete'

© VMM
De interactieve tentoostelling 'Weg van de Nete' staat helemaal in het teken van duurzaam waterbeheer. Aan de hand van speelse luisterfragmenten, een grote viswand met levensechte vissen, digitale beelden en kleurrijke infopanelen, leer je er heel wat bij over alle aspecten van het watersysteem. Op het einde kan je jezelf en andere bezoekers uitdagen voor een waterquizje.

(Toeristisch) bezoekerscentrum met interactieve tentoonstelling 'Weg van de Nete'

Op zoek naar een toffe klasuitstap of een interessante fiets/wandelstop met je gezin of vrienden? Dan kan je een bezoek brengen aan het bezoekerscentrum aan de watermolen van Meerhout. Op de bovenverdieping creëerde de Vlaamse Milieumaatschappij de interactieve tentoonstelling ‘Weg van de Nete’ over de verschillende aspecten van ons watersysteem.


Jaren geleden kocht de Vlaamse Milieumaatschappij de ‘oude wasserij’ naast de watermolen in Meerhout om haar technische installatie van de stuwen en vistrap in onder te brengen. Samen met de gemeente Meerhout renoveerde de VMM het gebouw volledig en richtte het in als informatie- en bezoekercentrum.

Op het gelijkvloers vind je het toeristisch infopunt van de Vallei van de Grote Nete. Het gebouw is dan ook prachtig gelegen, vlakbij het Grote Netewoud en op een kruispunt van wandel- en fietsroutes.

Op de bovenverdieping heb je een prachtig zicht op de vistrap en kan je kennis maken met de interactieve tentoonstelling ‘Weg van de Nete’. Aan de hand van speelse luisterfragmenten, een grote viswand met levensechte vissen, digitale beelden en kleurrijke infopanelen, leer je heel wat bij over alle aspecten van het watersysteem. Je krijgt er per thema ook tips over hoe je zelf een steentje kan bijdragen aan een duurzaam waterbeheer Op het einde kan je jezelf en andere bezoekers uitdagen met een waterquiz.

Contactinfo

Het bezoekerscentrum (Watermolen 8, 2450 Meerhout) is elke woensdag, donderdag en vrijdag open van 9.00u tot 17.00u en op zondag van 13.00u tot 17.00u. Een bezoekje is gratis.

Het bezoekerscentrum is bereikbaar via het openbaar vervoer en ligt op een knooppunt van wandel- en fietsroutes.

Om een groepsbezoek te plannen neem je best eerst even contact op met Wim Pauels (wim.pauels@natuurpunt.be), tel: 014 21 34 50.

Bron: UiTinVlaanderen.be