Workshop Sfeer en Technieken in het bos

© Ingrid Vekemans
Heb je al een basiskennis fotografie en wil je wat extra oefenen en/of meer en creatievere technieken aanleren? Spreekt de omgeving van het Meerdaalwoud je aan en zou je er graag sfeervolle bosfoto’s maken? Dan is deze workshop ‘Sfeer en Technieken’ wellicht iets voor jou.

Details over de workshop

We spreken bij zonsopgang af in het woud en wandelen naar een mooi plekje. Hier wordt een korte theoriesessie gehouden terwijl we wachten op de eerste zonnestralen. Zodra deze er zijn, kunnen deze technieken meteen worden uitgeprobeerd, onder begeleiding van Ingrid. In de loop van de ochtend wisselen theorie en praktijk elkaar regelmatig af.

Zo leer je onder andere volledig manueel belichten, de lichtval op sfeervolle wijze vastleggen, fotogenieke details ontdekken, bewegingseffecten creëren, creatieve belichtingstechnieken gebruiken en dergelijke meer.

Na afloop van de workshop krijgen de deelnemers uitgebreid feedback op twee tijdens de workshop gemaakte foto’s.

Voor wie is de workshop bedoeld?

-mensen die al bekend zijn met de basis van de digitale fotografie (relatie diafragma, ISO en sluitertijd, lichtmeting)
-en/of wat extra oefening hierin kunnen gebruiken
-en/of wat creatiever willen gaan fotograferen
-en die in het bezit zijn van een digitale spiegelreflexcamera (of een spiegelloze systeemcamera)

Een bos leent zich tot allerlei soorten fotografie, dus een specifieke lensvereiste is er niet. Breng wel lenzen met verschillende brandpuntsafstanden mee of een zoomlens. Voor één bepaalde techniek is een zoomlens noodzakelijk, net als een statief.

Praktische info

- BELANGRIJK! De deelnemers houden ook 4 mei vrij - indien het weer slecht is op dag 1, zal de workshop verschoven worden naar de slecht-weer-datum.
- zoals steeds wanneer je in bos of veld gaat fotograferen, moet je rekening houden met de mogelijkheid van de aanwezigheid van teken. Meer informatie over teken en hoe je te beschermen, vind je hier: http://www.zorg-en-gezondheid.be/teken.aspx
- In deze workshop is geen annulatie- of andere verzekering inbegrepen.

Meer informatie en reacties van deelnemers vind je hier: https://www.ingridvekemans.com/nl/workshop-sfeer-en-technieken-het-bos

Bron: UiTinVlaanderen.be