06.09.2017

Agentschap voor Natuur en Bos zoekt ideeën om sportbeleving in natuurgebieden te vergroten

In drie gebieden in de Vlaamse rand wil het Agentschap voor Natuur en Bos nog dit jaar investeren om er de sportbeleving te vergroten. Het agentschap gaat daarvoor op zoek naar goede ideeën bij de sporters zelf. Wat mist de Vlaming nog in onze natuurgebieden om op een fijne manier aan sport te kunnen doen? Het grote publiek kan uit de drie beste ideeën kiezen tijdens een stemronde in oktober. In elk van de drie gebieden zal het idee daarna gerealiseerd worden. Een goed idee wordt sowieso beloond met een sportshirt.

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) wil meer inspelen op de vragen en noden van de burger. Als pilootproject voor dit vraaggestuurd werken lanceert het een wedstrijd waarbij ze op zoek gaan naar ideeën die het sporten in ANB-gebieden in Vilvoorde, Grimbergen en Blaasveldbroek aangenamer kunnen maken. Het beste idee voor Vilvoorde, Grimbergen en Blaasveldbroek wordt gerealiseerd. Sporten is gezond. Sporten in de natuur nog gezonder. Een zo goed mogelijk aanbod hierrond ontwikkelen staat dan ook hoog op de agenda van het agentschap.

Tot en met 3 oktober 2017 kan iedereen zijn of haar idee delen op www.laatjesporenna.be. Bovendien maakt iedereen die een idee indient kans op het sportshirt van het Agentschap voor Natuur en Bos. Voor elk gebied selecteert het ANB de drie beste ideeën. Van 8 tot en met 14 oktober 2017 kan het grote publiek dan stemmen op zijn of haar favoriete idee. De winnaars worden bekend gemaakt op 15 oktober 2017, meteen de slotdag van de Week van het Bos.

Marleen Evenepoel, administrateur-generaal van het Agentschap voor Natuur en Bos: “Met dit project willen we vooral het initiatief bij de recreant en de sporter leggen. We doen zeer veel inrichtingen om de beleving in onze gebieden te vergroten, maar meestal ontwikkelen we die ideeën zelf. Nu leggen we de bal in het kamp van de gebruiker: waar hebben zij nood aan om op een fijne manier in onze natuur te kunnen sporten? Dat kan een waterfontein zijn, een schuilhut of wie weet, iets waar wij nog nooit van gehoord hebben.”

De actie kreeg als naam ‘maak het verschil met jouw idee, op laatjesporenna.be’. Het is een pilootproject waarbij zowel thema (sporten) als geografische ligging (ANB domeinen in Grimbergen, Vilvoorde en Blaasveldbroek) afgebakend zijn. Na evaluatie zal het ANB bekijken of en hoe dit kan uitgebreid worden in de toekomst.