Stormwaarschuwing

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Bij stormweer bossen en parken niet betreden

Bij stormweer wordt een bezoek aan onze bossen en parken sterk afgeraden. Door hevige rukwinden kunnen takken afbreken en bomen omvallen, en kunnen we de veiligheid van onze bezoekers dus niet garanderen. In de toegankelijkheidsregelingen van onze natuurgebieden wordt dan ook vermeld dat de toegang ervan op eigen risico is bij stormweer.

Wanneer gaat het stormen? Dat kun je nakijken op de website van het KMI, bij de waarschuwingen: http://www.kmi.be/meteo/view/nl/112905-Waarschuwingen.html. Daar word je tijdig ingelicht over mogelijk stormweer in België. Bij code oranje en rood wordt een bezoek aan het bos sterk afgeraden. Ook na een storm kan het gevaarlijk zijn in bos, park of natuurgebied doordat her en der afgevallen takken of omgewaaide bomen kunnen liggen. We proberen die zo snel mogelijk op te ruimen, maar vragen begrip voor moeilijker toegankelijke of beschadigde paden kort na het stormen.

Bossen en natuurgebieden kunnen fysiek zeer moeilijk afgesloten worden. Bij parken kan dit wel, of bepaalde deelgebieden. Volg steeds de lokale signalisatie op. Als er een afspanningslint aangebracht wordt, is het niet de bedoeling dat je het gebied betreedt.