Dappere stappers

Dappere stappers

Er gaat niets boven old-school wandelen in de natuur, zonder maandenlange training, zonder dure uitrusting, zonder vertrekuur, en al zeker zonder einduur. Dappere stappers, groot en klein: de vrijheid lonkt! De wildernis wacht op je! De wereld ligt aan je voeten! (Maar vergeet je stapschoenen niet.)

De vele bruggen van Ravels

De Bruggeskeswandeling is een avontuurlijke wandeling van 10 km door het Gewestbos van Ravels in de Turnhoutse Kempen, vlak aan de grens met Nederland. Je komt er - wat dacht je anders - veel bruggetjes tegen, maar ook veel topnatuur. De bosarbeiders van Natuur en Bos hebben deze wandeling zelf uitgewerkt en aangeduid, echte kenners dus! (© Evie Van Den Schoor)

Doe de Bruggeskeswandeling >

Troost in het Troostembergbos

Wat dacht je van een ontspannende boswandeling van 3,5 km door het Troostembergbos in de vallei van de Winge? Je vertrekt aan de historische Gempemolen, die nu werd ingericht als een sfeervolle brasserie. Daarna wandel je naar het betoverende Troostembergbos, dat de 82,5 meter hoge Bensberg bedekt. (© Tom Linster)

Geniet van de Gempewandeling >

Een kijkje langs de kustlijn

De Kustwandelroute, van De Panne tot Knokke-Heist, komt langs bijna al onze duingebieden! Maar je geniet er niet alleen van duinen, ook van polders, slikken en schorren, zee en strand. Je kunt zelf je route uitstippelen aan de hand van knooppunten. Zo beleef je de zee eens helemaal anders. (Cabour - © thierrydeconinck@arofex.be)

Ontdek de Kustwandelroute >

Duik de Kempen in

De Kempentocht loopt volledig offroad langs onverharde en soms uitdagende paden. Je wandelt door het Kempense platteland, langs de ongerepte natuur van het Turnhouts Vennengebied en de Vallei van het Merkske. In Wortel-Kolonie en Merksplas-Kolonie ontdek je een mix van fraaie landschappen, boeiend erfgoed en dito verhalen. (© Wim Verschraegen)

Meerdaagse Kempentocht >

Mooi uitzicht in Limburg

Op de grens van Kortessem en Borgloon ligt een van de grootste aangesloten bossen van Haspengouw: het Bellevuebos, met tal van oude bosplanten. De Winterbeek kronkelt zich een weg door de bossige vallei. In het zuiden bouwden de heren van het kasteel 'Opleeuw' er hun jachthuis, nu bekend als het kasteel Belle Vue. (© Tom Linster)

Koop de wandelkaart Bellevuebos online >

Geniet van de Hoge Vijvers

De Talanderwandeling van 11 km door natuurgebied de Hoge Vijvers werd verkozen als wandeling van het jaar 2014 in de provincie Antwerpen. De geelgors fluit er vrolijk op los en met een beetje geluk spot je een jagende boomvalk. Het enige dat je er niet ziet, zijn vijvers! (© Filip Van Boven)

Dit is de Talanderwandeling >

Van Alden Biesen naar Genoelselderen

Kasteeldomein Alden Biesen is een van Limburgs belangrijkste trekpleisters. Maar een bezoek aan Alden Biesen is niet compleet als je de natuur in en rond het kasteeldomein niet hebt verkend. Wandel van de Landcommanderij van Alden Biesen naar het wijnkasteel van Genoelselderen en val 15,5 km lang van de ene verbazing in de andere! (© Timmerman)

Greenspot Alden Biesen >

Stevige kuiten gezocht in het Grenspark

Bossen, open stuifduinen, uitgestrekte heidevelden en vennen maken deel uit van deze bijzondere dagtocht door het Grenspark. Neem je picknick mee voor een tocht van ongeveer 6-7 uur die je wegvoert van dagelijkse beslommeringen. Ervaar de rust van het Bronven, het ruisen van de bomen aan het Stappersven en de betoverende stilte van de Kriekelareduinen. (© Karel Molenberghs)

Doe de 24 km van Wandelpad Ree >