Wat is jouw favoriete picknickplekje?

Wat is jouw favoriete picknickplekje?

Bekijk onze allermooiste picknickplekjes en probeer ze gerust zelf eens uit! Let op: er zijn niet altijd vuilnisbakken aanwezig. Neem je afval dus steeds weer mee naar huis, zodat ook de bezoekers na jou van de natuur kunnen genieten.

In augustus 2017 organiseerden we een wedstrijd waarbij iedereen kon stemmen op zijn of haar favoriete plekje. Bekijk de ultieme ranglijst >

 
In het Blaasveldbroek heb je rond het onthaalcentrum en in de buurt van de blokhut een aantal picknickbanken waar je rustig kunt genieten van de natuur. Of zet je aan de lange picknicktafel op het otter- en bevereiland, een oase van rust en gezelligheid, met spelplezier voor de kinderen.

Ontdek Blaasveldbroek >

Tussen boomgaarden en heuvels ligt de speel- en belevings-boomgaard van Grootloon, met vele fruitweetjes, een picknickplaats en speelelementen zoals een reuzehangmat. Bij de schuilhut is er ook een publieke barbecueplaats die je kunt reserveren. 

Ontdek Bollenberg > 


Picknicken vlak bij Gent doe je in het Parkbos. In de onthaalzone langs de Kortrijksesteenweg vind je picknicktafels. De bank in de Scheldeveldedreef (achter het kasteelparkje van het OCMW) is een leuke vertrekplek voor je excursie langs de zeven dreven. 

Ontdek het Parkbos >


Picknicken langs het water, lekker en romantisch. Het kan in de Weerdse vijver in Zemst! Je spot er gegarandeerd enkele mooie vogels. Vissen kan er ook (met visverlof) als je je middagmaal graag zelf bij elkaar vist, voor een tikkeltje avontuur... (© Van Caesbroeck)

Ontdek de Weerdse Vijver >


In de nieuwe speelzone van Vloethemveld staan drie picknickbanken vlak bij de zandberg. Perfect om heerlijk te picknicken en zalig na te keuvelen, terwijl de kinderen volop kunnen ravotten.
(© Zwaenepoel)

Ontdek Vloethemveld >


In het Troostembergbos, vlak bij het Walenbos, vinden jonge gezinnen alles voor een rustige, recreatieve namiddag in de natuur dankzij de gezellige picknicktafels, een schuilhut en een speelweide.

Ontdek Troostembergbos >


In de Lommelse Sahara in Bosland vind je vlak bij het speelbos twee kleurrijke speel-picknicktafels waar je naast picknicken een Zandloopkeverspel kunt spelen. Bij De Lossing kun je ook een gevulde speel-picknickrugzak afhalen tegen betaling. (© Bogaerts)

Ontdek Bosland >


Machelenput is een oude Leiemeander in het kunstenaarsdorpje Machelen-aan-de-Leie. Picknicken kan op de lange arduinen trappen van de ingerichte zitoevers, met prachtig uitzicht op de Leie. Met de oversteekboot kom je aan een ingerichte speelzone. 

Ontdek Machelenput >


Onthaalzone de Speelberg is het ideale startpunt voor pure bosbeleving in het Meerdaalwoud: er is een ruime parking, sanitair en een picknickplaats met barbecue (meerdere toestellen) die enkel te voet bereikbaar is. Vlakbij vind je ook speelzone het Everzwijnbad. (© Linster)

Ontdek Meerdaalwoud >


Wie de Bethoosterse Broekenwandelroute van 9,2 km in de IJzervallei vlak bij Diksmuide afstapt, komt deze bank tegen waar je even kunt uitrusten of picknicken in stijl!

Ontdek de IJzervallei >


In het Limburgse Bosland kun je ook picknicken in het Heesakkerpark. Dit fraaie landschap werd vormgegeven door de Dommel. Langs die rivier vind je watermolens die tot de oudste van België behoren. In wandelpark Heesakkerheide prijkt een mooie windmolen: de Sevensmolen. (© Van Looveren)

Ontdek Bosland >


Tijdens je wandeling door het Balense natuurgebied Scheps kun je even rusten en picknicken op Het Eilandje, op 50 meter van de Zillendijk. Je kunt de brug oversteken of via de doorwaadbare plaats het eilandje bereiken. 

Ontdek Scheps >

Wijnendalebos in hartje West-Vlaanderen is een heerlijk wandelbos in alle seizoenen. Langs de planterijdreef is een schuilhut en een picknickbank.

Ontdek Wijnendalebos >


In Domein Kelchterhoef kun je picknicken op een eiland op de vijver achter de Abdijhoeve. Je geraakt er via een pad dat bij hoger waterpeil net onder water staat. Laarzen aan of schoenen uit dus! Bij de Abdijhoeve en De Bosberg kun je een mand lekkers reserveren.

Teut en Ten Haagdoorn >


Er is een overdekte picknickplaats aan de ingang van Zoerselbos langs Zoeselbosdreef en Halse dreef. Handig om even te pauzeren of te schuilen voor de regen tijdens je wandel- of fietstocht.

Ontdek Zoerselbos >

Picknickpret in Buggenhoutbos! In het oude deel kun je onder statige zomereiken picknicken in de speelzone aan de Konijnenberg. Daar vind je een super lange picknicktafel en een schuilhut. Ook een eindje voorbij de boskapel is een picknickplek. Aan de begrazingszone vind je nog een schuilhut met enkele banken en een picknicktafel.

Ontdek Buggenhoutbos >


Wie dicht bij Brugge langs de Kampveldwandelroute wandelt, komt op veel mooie plekjes. In de buurt van de route staat een cirkel van oude linden. Bosarbeider en carvingspecialist Koen Vandewalle maakte er mooie banken om even uit te rusten of te picknicken.

Ontdek Kampveld >


Het Hallerbos is ook mooi in de zomer. De picknickplek aan het ‘jachtpavilioen’ biedt plaats aan grote groepen. Twee plaatsen zijn speciaal uitgerust voor rolstoelers. De picknickplaats ligt dan ook aan een integraal toegankelijk wandelpad.

Ontdek het Hallerbos >


Midden in de West-Vlaamse Huwynsbossen vind je een mooie schuilhut met hout uit het Wijnendalebos. De picknickplaats ligt vlak bij de parking en is de ideale vertrekplaats voor een mooie wandeling. (© De Koninck)

Ontdek de Huwynsbossen >


Speelberg De Kosmos op de Rodeberg heeft speelzones, maar ook picknickmogelijkheden in de voormalige boskanterswoning en het amfitheater. De site heeft geen tafels maar veel zitplaatsen met mooie uitzichten over de IJzervallei. Er zijn geen vuilnisbakken, neem je afval dus weer mee naar huis!

Speelberg De Kosmos >


Speelzone Markevallei strekt zich uit over beide oevers van een ondiepe beek, die op enkele plaatsen doorwaadbaar is. Er zijn geen picknickbanken, maar je kunt je heerlijk neervlijen in de graslanden rond de metershoge speelheuvels of de amfibieënpoel. Op de linkeroever vind je enkele speeltoestellen.

Ontdek Preshoekbos >


In het Mastenbos, vlak bij de parking aan het begin van het Loopgravenpad, is er een picknickzone met drie picknickbanken. Er is ook een vuilnisbak. Met na de lunch een fikse wandeling langs de vele bunkers op het Loopgravenpad!

Ontdek het Mastenbos >


Er staan drie gloednieuwe picknickbanken in Schoonbeek: één op een open plek in het bos, waar nu ook al op een dode boom en een zitbank gepicknickt wordt, eentje langs de fietsroute aan de rand van een mooi grasland en eentje in een speelzone, wat meer verscholen in het bos.

Ontdek Schoonbeek >


Het Kluisbos heeft drie speelzones. In De Bosuil vind je leuke houten spelelementen. Je kunt er ook picknicken aan een reuzegrote picknicktafel onder de dikke beuken en eiken van het Kluisbos, ideaal als je verkoeling zoekt op warme dagen. Combineer je picknick zeker met een stevige tocht in het Kluisbos.

Ontdek het Kluisbos >


De picknickzone in de Gewestbossen van Ravels ligt dicht bij het boswachtershuisje. Het Gewestbos maakt deel uit van een groen grensgebied tussen België en Nederland. Aan de ingang ligt de onthaalpoort, het Boshuis Ravels.

Ontdek Gewestbossen Ravels >