Insectopia

Reuzeninsecten gespot in het bos van Technopolis

Klaar voor een extra spannend avontuur? Ga op pad in het buitengewone bos achter Technopolis. Daar werden reuzeninsecten tot wel 5 meter groot gespot. Komen ze van een andere planeet? Hebben ze te veel gegeten? Of zijn ze het resultaat van een uit de hand gelopen experiment? Dat kan je nog tot september 2022 spelenderwijs ontdekken in Insectopia.

Zo zag je insecten nog nooit!

In het bos achter Technopolis kan je voortaan in Insectopia gigantische sculpturen van 32 insecten (waarvan 21 verschillende soorten) en 1 spin gaan bewonderen. Het is een unieke kans om zonder vergrootglas oog in oog te staan met superlange voelsprieten, megagrote poten, gigantische angels, superbrede vleugels en enorme (facet)ogen.

Veel van de insecten kwam je ooit al weleens in levenden lijve tegen, maar zo zag je ze nog nooit. Op het feeërieke wandelpad kom je onder meer een sissende kakkerlak, een bosmier, een hoornaar, een vuurvlieg, een bidsprinkhaan en een hoofdluis tegen. Sommige onderdelen van de sculpturen – waarvan sommige tot 5 meter groot zijn – bewegen, hetgeen zeker op kleine kinderen veel indruk belooft te maken.

Duik in de wereld van insecten

Je vergrootglas mag je thuis laten en je vangnet ook. Om te leren wat de insecten in Insectopia zo bijzonder maakt, hoef je vooral goed te kijken en je oren te spitsen. Video’s, infoborden en luisterverhalen wijzen je de weg doorheen ons buitengewone insectenbos.  

Specifiek voor kleuters en leerlingen uit het lager werd een educatief pakket, doe- en denkkaarten en een doe-boekje ontwikkeld voor zowel voor, tijdens als na je klasbezoek aan Insectopia.

Meer info: www.technopolis.be/nl/expos/insectopia