Groote Oorlog

Klaproosvelden

ANB klaproosvelden

Ook in 2018 werden op verschillende locaties in Vlaanderen klaproosvelden ingezaaid. Ze moeten ons doen stilstaan bij wat 100 jaar geleden gebeurd is en zetten de link tussen oorlog en natuur in de verf. In het laatste jaar van de herdenkingsperiode "100 jaar Groote Oorlog" willen we hier zelf extra werk van maken en doen ook aan iedereen een warme oproep om deel te nemen aan onze zomerwedstrijd. 

Neem deel aan onze zomerwedstrijd: trek langs de bloeiende klaprozen, deel je foto’s en maak zo kans op leuke prijzen!

Heb je een bloeiend klaproosveld of klaproosplekje in het vizier? Tot vrijdag 31 augustus kan je er met je smartphone leuke foto’s van nemen en ze delen op onze web app natuurspotter.be.

Je maakt dan kans op leuke prijzen. Je foto’s komen ook op op deze kaart terecht. Zo kleuren we met zijn allen de open plekken in Vlaanderen vurig rood.

Bekijk deze wedstrijd niet als een echte competitie maar als jouw symbolische bijdrage aan een vredevolle wereld. Een onschuldige hand bepaalt wie de winnaars worden. De eerste plaats ontvangt maandelijks een boeketje bloemen, en dat gedurende één kalenderjaar. De volgende negen ontvangen het boek ‘Sporen van oorlog: archeologie van de Eerste Wereldoorlog’. 


Klaproospartners

In dit laatste herdenkingsjaar “100 jaar Groote Oorlog” konden we rekenen op de medewerking van 81 partners waaronder steden, gemeenten, VZW’s, bedrijven en particulieren die samen met het Agentschap voor Natuur en Bos in 2018 een oppervlakte van 103,5 ha klaproosvelden inzaaiden in Vlaanderen.

We bedanken graag iedereen die tijdens de herdenkingsperiode zijn steentje bijdroeg aan het ANB project “Taking care of Flanders fields”, voor een toekomst zonder oorlog.


Klaproosfietsroutes

Op onze klaproosfietsroutes "West-Vlaamse heuvels" en "Forten, loopgraven en bunkers" maak je kennis met een aantal domeinen en het WOI-patrimonium van het Agentschap voor Natuur en Bos. Je komt ook historische overblijfselen uit WOI tegen die niet tot ons patrimonium behoren. Download hieronder de verschillende folders!


The the poppy bicycle routes are also available in English:Klik op bovenstaande afbeelding om te vergroten