Ontdek de spelregels van onze bivakzones

Ontdek de spelregels van onze bivakzones

De bivakzones van Natuur en Bos zijn gelegen op de meest idyllische plekjes in het midden van de natuur. We nodigen alle trekkers en buitenfans om hiervan te komen genieten. Er zijn wel enkele spelregels:

  • Op bivakzones mogen ten hoogste drie tenten voor samen ten hoogste tien personen geplaatst worden. Reserveer op voorhand je plek via ons reservatiesysteem >
  • Je mag je tent komen opzetten tussen 18 uur en 10 uur en dus maar één nacht verblijven.
  • Bivakzones zijn bedoeld voor trekkers die te voet of met de fiets komen. Je geraakt er niet met de auto. 
  • Respect voor de natuur is een must: je laat geen afval achter, je beschadigt de faciliteiten niet, je verstoort de rust niet met luide stereo's. Het geluid van spelende kinderen is uiteraard wel toegelaten :-)
  • Als er een vuurkorf aanwezig is, mag je daarin een gezellig vuurtje stoken tenzij er een verhoogd risico is op brandgevaar. Informatie daarover vind je ter plaatse, op www.natuurenbos.be/waarschuwingen en in de media. 
  • Heeft de bivakzone geen toilet? Doe je behoefte dan in een kuiltje dat je nadien weer toedekt. 

Een bivakzone is géén gratis camping. Het comfort is heel basic. Je komt er om te genieten van de natuur, en niet om te feesten of vakantie te vieren. Op een bivakzone draag je zelf verantwoordelijkheid. Je respecteert de stilte en ruimt alles weer op bij vertrek. Zo kan de volgende bivakkeerder ook van de mooie natuur genieten.

Bivakzones sluiten niet tijdens de winter. Winterkamperen is dus mogelijk!

Ontdek al onze bivakzones >
Lees de meest gestelde vragen over onze bivakzones >