Dag van de Museumtuin van Gaasbeek op zondag 12 september

maandag, 30 augustus, 2021

Op zondag 12 september opent de Museumtuin van Gaasbeek de poort voor iedereen. Geniet er van de prachtige leivormen, bloemen, boomgaarden, het heerlijke fruit, het schitterende uitzicht en gratis rondleidingen de hele dag door.

Een kasteeltuin met groene toptechnologie 

De Museumtuin van Gaasbeek werd ongeveer 25 jaar geleden door Natuur en Bos aangelegd in het park van Gaasbeek. Het is een tuin naar voorbeeld van kasteeltuinen rond 1900. Daarnaast is de tuin ook een ode aan de fruittelers uit de streek in deze periode. Zij waren toen echte wereldtop. Van heinde en ver komen buitenlandse en binnenlandse toeristen de impressionante collectie leivormen bewonderen in de Museumtuin. In september hangt het fruit rijkelijk aan de bomen. Het ideale moment om de tuin te bezoeken.

Dag van de Museumtuin  

Op zondag 12 september, Open Monumentendag, kan je de Museumtuin gratis bezoeken. Omdat de capaciteit beperkt is, moet je wel een gratis ticket reserveren via museumtuin.i-reserve.net. Je bent welkom van 10u tot 17u. De hele dag door kan je gratis rondleidingen volgen. Stel al je vragen over tuinieren en proef van het fruit uit de tuin. Of geniet gewoon van een drankje in de serre terwijl je de prachtige planten en bloemen bewondert. Ook het schitterende uitzicht op het Pajottenland en het Kasteel van Gaasbeek vanuit de siertuin is een bezoek meer dan waard.

Adres: Kasteelstraat 40, 1750 Gaasbeek 

Meer info over de Museumtuin: www.museumtuingaasbeek.be