07.10.2017

De Week van het Bos beweegt Vlaanderen met meer dan 230 activiteiten

Van zondag 8 tot en met zondag 15 oktober organiseert het Agentschap voor Natuur en Bos opnieuw de Week van het Bos, in samenwerking met BOS+. Onder het motto 'De natuur beweegt ons allemaal’ staat de week dit jaar in het teken van bewegen in het bos, maar ook de emotionele waarde van de natuur. Dit jaar staat er een recordaantal activiteiten op het programma: 230 groepslopen, sportinitiaties, wandelingen, familiehappenings, speurtochten en de opening van nieuwe natuurlopen in talrijke Vlaamse bossen en natuurgebieden. 

De Natuur beweegt ons allemaal

De mogelijkheden om te bewegen in de natuur zijn eindeloos en de natuur beweegt ons allemaal. Dat bewijst ook het grote aantal activiteiten. Een greep uit het aanbod:

West-Vlaanderen

 • Zondag 8 oktober (08.00 uur) – Early Bird Run in Knokke-Heist: Met een parcours doorheen de Zwinduinen en -polders en de start aan het vernieuwde Zwin Natuur Park, genieten sporters van een unieke loopervaring.
 • Zondag 8 oktober (11.00 uur) – Highlandrun in Westouter: Het Heuvelland is het decor voor een obstacle run van 6 of 12 km met adembenemende uitzichten. Speelberg De Kosmos vormt het kloppend hart van dit event.
   

Oost-Vlaanderen

 • Zondag 8 oktober (13.30 – 17.00 uur) – Startfeest in het Drongengoedbos in Ursel (Knesselare): Drie wandellussen met tal van sportieve en uitdagende activiteiten. Katroltrekken, paalwerpen, zaklopen, steltlopen, gekke fietsen rijden …
 • Zondag 15 oktober (14.00 – 16.00 uur) – Opening natuurloop in het Buggenhoutbos in Buggenhout: Feestelijke opening van de gloednieuwe bewegwijzerde looppaden.


Antwerpen

 • Zondag 8 oktober (9.00 – 10.10 uur) – Yoga in Heist-op-den-Berg: Ook beginners zijn welkom voor deze yogasessie in de groene omgeving van het Provinciaal Groendomein De Averegten.
 • Zondag 15 oktober (10.00 uur) – Opening natuurloop in ’t Broek in Willebroek: Inlopen van het nieuwe parcours en bekendmaking van de winnaars van het project vraaggestuurd werken Laat je sporen na.
   

Vlaams-Brabant

 • Zondag 8 oktober (11.00 – 14.00 uur) – Olympische Bosspelen in Provinciedomein Huizingen: Op diverse sportstanden leren bezoekers hun eigen sportkwaliteiten kennen en vergelijken met die van wilde dieren en topsporters.
 • Zondag 8 oktober (13.00 – 17.00 uur) – Opening natuurloop in Holsbeek: In het prachtige Chartreuzenbos wordt de feestelijke opening gevierd van de drie gloednieuwe natuurlooppaden, van een korte route voor de beginneling tot een zwaarder parcours voor de meer ervaren jogger.
 • Zondag 15 oktober (14.00 – 17.00 uur): Avontuurlijk speelbos in het Zoniënwoud in Overijse: In het Zoniënwoud kunnen gezinnen zich op de laatste dag van de Week van het Bos uitleven met onder meer een hoogteparcours, koorddansinitiaties en of op stap gaan met de boskampioenen.
   

Limburg

 • Zondag 8 oktober (13.00 – 18.00 uur) – Feestelijke opening wandelgebied Thorpark in Genk: Bezoekers kunnen in primeur het nieuwe wandelgebied met 11 routes ontdekken. Onderweg kruisen ze de herder met zijn schapen. Kinderen kunnen deelnemen aan de Olympische herfstspelen.
 • Zondag 15 oktober (14.00 – 17.00 uur) –Verborgen moois in de Herkenrodebossen in Kermt: Onder begeleiding van een natuurgids of op eigen houtje verkennen wandelaars nieuwe paden. In de nieuwe speelzone kunnen kinderen zich uitleven met boomklimmen, boogschieten, een apenbrug en een pendule.
   

Het volledige overzicht van alle activiteiten tijdens de Week van het Bos is terug te vinden op http://activiteiten.weekvanhetbos.be.


Doe de #Natuurmove

Maar er is meer. De Week van het Bos krijgt ook online een boost met de Natuurmove. Een digitale ketting waarbij telkens iemand anders genomineerd wordt om een selfie of filmpje te maken van zijn of haar favoriete beweegactiviteit in de natuur. En wie nog een extra duwtje in de rug nodig heeft, kan de Week van het Bos-Hitlist vinden op Spotify. De ultieme afspeellijst voor een deugddoende beweegsessie in de natuur, samengesteld door het grote publiek.