03.08.2015

Gloednieuwe website online!

Zoals je ongetwijfeld kunt zien: onze website heeft zich een volledig nieuwe look aangemeten. Je vindt er alle informatie op terug die je vroeger ook op www.natuurenbos.be terugvond, maar er is meer. Véél meer! 

Iedereen de natuur in dankzij onze nieuwe website

Op deze gloednieuwe site krijgen onze natuurgebieden de hoofdrol. Ze nemen je vanaf de homepage mee op sleeptouw met een uitgebreid aanbod aan recreatiemogelijkheden en inspirerende beelden. Ben je zélf op bezoek geweest in een gebied en wil je hier graag iets over kwijt? Dan kan dat via onze commentaar-box op elke gebiedspagina, waar iedereen jouw ervaringen kan lezen. Ook kun je sterren geven aan onze gebieden, op het vlak van infrastructuur, kindvriendelijkheid, sport- en wandelfaciliteiten, uitzonderlijke natuur, en algemene indruk. Zo weet je perfect op welk vlak een bepaald gebied excelleert. Doe je het liever via sociale media? Gebruik dan de hashtag van het domein om een berichtje te tweeten of een leuke foto van je wandeling te posten via Instagram. Want ook die komen rechtstreeks op onze website terecht.

Op zoek naar (ont)spanning in de natuur?

Ben je op zoek naar (ont)spannende activiteiten in de natuur? Bekijk dan onze themapagina's over wandelen, fietsen, geocache, oriëntatiesport, paardrijden en veel meer. Ook op de afzonderlijke pagina's van natuurgebieden vind je altijd een selectie van activiteiten in de buurt. En onderaan elke gebiedspagina geven we enkele handige tips voor bezienswaardigheden in de buurt, zoals musea, recreatiedomeinen, citytrips..

Insiderverhalen op de blog

Een site kan niet zonder buitengewone blog. Met plaats voor échte verhalen en anekdotes, interessante tips en weetjes, spannende avonturen, rake observaties… Niet alleen van onze eigen medewerkers bij het Agentschap voor Natuur en Bos, maar ook van andere - bekende en onbekende - liefhebbers van het buitenleven. Wil je zelf een blog voor ons schrijven? Aarzel dan niet en stuur een mailtje naar webmaster.anb@vlaanderen.be.

Betere structuur voor beleid en wetgeving 

Uiteraard blijft er een brede ingang voor beleid en wetgeving behouden. De structuur werd nog overzichtelijker gemaakt, zodat iedereen die alles wil weten over natuurbeheer (soortenbescherming, beheerplannen...), natuurgebruik (jacht, visserij, hout, activiteiten), subsidies, vergunningen, natuurinspectie en meer ook weer terechtkan op www.natuurenbos.be

We hopen dat deze website nog meer volk naar onze prachtige natuur zal lokken!