17.02.2017

Hallerbos zoekt pimpelpaarse vrijwilligers

Het Hallerbos is dé natuurparel tussen Zenne en Zoniën. Het bos is een echte publiekslieveling dankzij het prachtige paarse tapijt van wilde hyacinten. Deze bloemen bloeien meestal vanaf midden april tot de eerste dagen van mei. De wilde hyacinten zijn  wereldberoemd. We merken dan ook dat er jaarlijks meer en meer bezoekers van willen genieten. Dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee zoals onthaal, informatie en mobiliteit. Het Agentschap voor Natuur en Bos zal hier samen met zijn partners de komende jaren meer dan ooit werk van maken.

Om de stroom bezoekers in goede banen te leiden zoeken we vrijwilligers die op weekend- en feestdagen in april en mei (van 15/04/17 tot en met 07/05/2017) in het bos willen postvatten en communicatieve taken uitvoeren, onder begeleiding van de boswachters. Sinds dit jaar zijn we ook op zoek naar vrijwilligers die het parkeergebeuren in goede banen willen leiden. De vacatures voor deze vrijwilligersfuncties vind je op www.natuurenbos.be/vrijwilligerswerk-hallerbos.

Wil je vrijwilliger worden tijdens de hyacintenbloeiperiode? Ken je het Hallerbos, ben je behulpzaam en kun je je uit de slag trekken in meerdere talen? Zo ja, contacteer ons en we sturen je verdere details. Heb je interesse? Laat het ons vóór 6 maart 2017 weten via groenendaal.anb@vlaanderen.be of bel 02 658 24 60.