Lancering avontuurlijke wandelkaart ‘samen op pad’

WAAR GA JIJ VANDAAG OP PAD?

Ontdek de leukste tochten voor de hele familie in en rond Mechelen! Ga op avontuur met een ijsvogel, konikpaard, kikker of een ander wandelvriendje.

Op vrijdag 29 juni stelden de partners van het Strategisch Project ‘Open Ruimte In en Om Mechelen (ORIOM)’, Samen op Pad, een wandelkaart op kindermaat voor. De kaart bundelt kindvriendelijke wandellussen in Mechelen en haar buurgemeenten.

Het strategisch project is een samenwerking tussen het Regionaal Landschap Rivierenland vzw, Agentschap voor Natuur en Bos, Natuurpunt vzw en departement Omgeving (Vlaamse overheid).

De lancering vond plaats in het Robbroek waar net een nieuwe wandelroute op kindermaat opende. Na de lancering konden de aanwezigen genieten van een avontuurlijke zoektocht in het broekbos met als beloning en hoeveijsje.

De kaart verschijnt enkel digitaal en kan je gratis downloaden via de volgende link www.rlrl.be/samen-op-pad

Rik Röttger, voorzitter Regionaal Landschap Rivierenland en partner  van het ORIOM project reageert enthousiast: “Eén van de eerste grote projecten van het regionaal landschap was de realisatie van het wandelnetwerk Rivierenland. Onze missie is het landschap door zo veel mogelijk mensen laten (her)ontdekken en werken daarom graag mee aan de verhoging van de natuurbeleving voor onder andere gezinnen met kinderen. De samenwerking in het strategisch project zorgde ervoor dat we alle gelijkaardige initiatieven konden bundelen op 1 kaart. Eenvoudiger voor de gebruiker en een goede promotie voor de minder bekende groene gebieden in de omgeving van Mechelen. “

"Kinderen de natuur laten beleven is één van de doelstellingen van Natuurpunt. Passie voor natuur ontstaat bijna steeds vóór je 12e levensjaar. De kinderlussenkaart verzamelt enkele leuke wandelingen op maat van kinderen, zo kunnen ze de natuur en het landschap volop beleven. " zegt Rosan Heremans van Natuurpunt.

Ook Wim De Maeyer, regiobeheerder van het Agentschap voor Natuur en Bos is tevreden met de wandelkaart: ”Voor velen is het Robbroek nog een onbekend gebied. We hopen dat ze dit stukje wilde natuur op een boogscheut van Mechelen samen met hun kinderen komen ontdekken en daarnaast ook andere gebieden leren kennen. In het Robbroek is de kans trouwens zeer groot dat je onze grazers kan zien. Zowel Galloway runderen als konikpaarden helpen ons hier bij het beheer.”