15.10.2019

Natuurgebieden in de Westkust tijdelijk afgesloten na onweer

Dinsdagavond 14 oktober 2019 was er een zwaar onweer aan de westkust. Volgende gebieden zijn afgesloten voor het publiek omdat er gevaar is voor vallende takken: de Noordduinen in Koksijde en het Kerkepannebos, Houtsaegerduinen, Calmeynbos en Oosthoekduinen in De Panne. We proberen de omgevallen bomen zo snel mogelijk te verwijderen. Wij verontschuldigen ons voor de tijdelijke hinder.

Een windhoos die vanop zee kwam won er aan kracht en ging aan land om over een brede strook een ware ravage aan te richten. De gevolgen in onze natuurgebieden zijn dan ook zichtbaar en ongezien. Bomen zijn beschadigd, losgerukt en afgeknakt,… overal liggen er takken en bladeren op de recreatieve paden.

In de Noordduinen in Koksijde is de situatie het meest risicovol. Dat gebied is dan ook volledig afgesloten voor het publiek. Onze arbeiders en professionele boomverzorgers zijn er volop bezig met de ruimingswerken. Ook in het Kerkepannebos, Houtsaegerduinen, Calmeynbos en Oosthoekduinen in De Panne is er aanzienlijke schade. Ook die gebieden zijn momenteel uit veiligheidsoverwegingen volledig afgesloten voor het publiek.

Natuur en Bos van de Vlaamse overheid doet er alles aan om deze gebieden zo snel mogelijk weer open te stellen.