20.07.2017

Nieuwe 100% natuurloop in de Hoge Rielen

Verblijfsdomein de Hoge Rielen, het Agentschap voor Natuur en Bos en Sport Vlaanderen openen vrijdagnamiddag 21 juli in samenwerking met de organisatoren van de loopwedstrijd Dwars door Kasterlee een gloednieuwe 100% natuurloop in de Hoge Rielen. De 100% natuurlopen vormen een permanent parcours dat lopers langs unieke natuur in Vlaanderen brengt. Het parcours in de Hoge Rielen is de twaalfde 100% natuurloop in Vlaanderen. Het Agentschap voor Natuur en Bos wil samen met Sport Vlaanderen verder werken aan extra omlopen. Bedoeling is om mensen al sportend dichter bij de natuur te brengen.

Gezonde lucht tanken in het groen

Natuur maakt mensen gezonder, dat is duidelijk bewezen en dat ook sporten goed is voor het lichaam, staat al lang niet meer ter discussie. Het stond dus in de sterren geschreven dat deze twee sectoren elkaar zouden ontmoeten. De ontwikkeling van deze natuurloop is een mooi resultaat van die samenwerking. Natuurlopen zijn permanente uitgestippelde looproutes dwars door prachtige Vlaamse natuur.

“Natuur is om er van te genieten, om in te wandelen, te fietsen, te spelen, te sporten,... We vinden het dan ook belangrijk dat er een mooi aanbod aan toegankelijke natuur is”, zegt Patrick Engels, regiobeheerder bij het Agentschap voor Natuur en Bos.

Natuurloop de Hoge Rielen

De Hoge Rielen vormt reeds jaren een prachtige locatie waar wandelaars en joggers in een rustige en natuurlijke omgeving kunnen sporten.

“De Hoge Rielen heeft een educatief-pedagogische bestemming. Jaarlijks verblijven hier meer dan 100.000 gasten, jong en oud. Het hele domein is ingericht voor wandelen en fietsen. Zo creëren we ruimte voor onze gasten en bezoekers. Hardlopen en joggen hebben een lange traditie op de Hoge Rielen. Het bestaande jogpad hebben we omgevormd naar twee volledig onverharde natuurlopen van 5 en 8 km langs de mooiste plekjes op het domein.“

Dwars door Kasterlee

Vrijdagnamiddag 21 juli vindt na de officiële inhuldiging van de natuurloop de 35ste editie van de loopwedstrijd Dwars door Kasterlee plaats. Om 14u starten de 5 en 10 km en een half uurtje later kan deelgenomen worden aan de 10 mijl. Inschrijven voor één van de loopwedstrijden kan op voorhand of op de dag zelf vanaf 12u.

Sport ligt in onze Natuur

Met deze slogan wensen het Agentschap voor Natuur en Bos en Sport Vlaanderen verder in te zetten op het sportief en recreatief medegebruik van onze mooie natuur- en bosgebieden. Uiteraard wordt hierbij steeds rekening gehouden met de draagkracht van het gebied. “De natuurlopen leveren alvast het bewijs dat sport en (top)natuur hand in hand kunnen gaan. We willen de mensen dan ook meegeven dat ze in een uniek kader aan het sporten zijn”, aldus Ann Colpaert, coördinator sport en natuur bij Sport Vlaanderen.

In de komende jaren plannen het Agentschap voor Natuur en Bos en Sport Vlaanderen nog verschillende 100% natuurlopen.