Nieuwe natuurloop in het Bergmolenbos

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.
zaterdag, 3 juli, 2021

Stad Roeselare, Sport Vlaanderen en Natuur en bos van de Vlaamse overheid openen vandaag de natuurloop Bergmolenbos. De natuurloop bestaat uit 2 lussen en doorkruist dit stadsrandbos. De 100% natuurlopen brengen lopers langs unieke plekjes waardoor ze al sportend één worden met de natuur. Tot september kan je ook diskgolfen in het Bergmolenbos en wie weet ontmasker je wel de Masked Runner#VANRSL?

Gezonde lucht tanken in het groen

Natuur maakt mensen gezonder, dat is bewezen en dat ook sporten goed is voor het lichaam, staat al lang niet meer ter discussie. De ontwikkeling van deze natuurloop is een mooi resultaat van de samenwerking tussen de natuur- en sportsector. Natuurlopen zijn permanente uitgestippelde looproutes dwars door prachtige Vlaamse natuur.

“Enkele jaren terug hebben stad Roeselare en Natuur en Bos de handen in elkaar geslagen om hier samen een stadsrandbos te realiseren. Het is één van de beste keuzes die we gemaakt hebben, want meer dan ooit beseffen we allemaal hoe belangrijk het is om natuur in je buurt te hebben. Met de natuurloop bieden we nu de mogelijkheid om in dit gevarieerde groene kader te sporten”, zegt Evy Dewulf, Regiobeheerder bij Natuur en Bos.

Natuurloop Bergmolenbos

De natuurloop bestaat uit 2 lussen doorheen het Stadsrandbos van Roeselare. Ter hoogte van de parking aan café de Zilverbergstatie starten zowel de blauwe lus van 3,8 km als de groene lus van 6,4 km.

Het Bergmolenbos is in volle ontwikkeling en geleidelijk aan worden gronden aangekocht en ingericht als natuur- en bosgebied. In het bos vind je verschillende loofboomsoorten als wilg, els, zomereik en olm. Verschillende struiken en rozensoorten zorgen er voor afwisseling. De aanwezige Kleiputten vormen een ideale zomerverblijfplaats voor vogels als de grasmus en de fitis. In de rietzones broeden de rietgors en roerdomp. Verder beschikt het Bergmolenbos nog over een speelzone en een hoogstamboomgaard.

Diskgolf en The Masked Runner #VANRSL

Diskgolf

Van 3 juli tot 30 september pakt de Stad Roeselare i.s.m. Stadlandschap West-Vlaamse Hart, de provincie West-Vlaanderen en Natuur en Bos ook uit met een diskgolfparcours in het Bergmolenbos.

Diskgolf is de frisbeevariant van golf. Je speelt echter niet met een club en balletjes, maar je gooit met een frisbee van een werpplaats naar een diskgolfmand. Als de frisbee in de vlucht tegen de loshangende kettingen botst, valt die in de mand. Wandel of loop de groene lus van de natuurloop en ontdek de 6 diskgolfmanden langsheen de route.

Breng je eigen frisbees mee of ontleen er gratis in Café Zilverbergstatie, Oude Zilverbergstraat 30.

The Masked Runner #VANRSL

Vanaf zaterdag 3 juli gaan verschillende bekende Roeselaarse personen totaal onherkenbaar, gedurende 8 weken, één van onze permanente loop- en wandelroutes #VANRSL ontdekken.

Deze ‘Masked Runners #VANRSL’ kan je ontmaskeren aan de hand van verschillende tips en opdrachten langsheen de route. Een fantastische zomeractiviteit voor het hele gezin! Elke week een nieuwe route om te ontdekken, elke week een nieuwe ‘Masked Runner #VANRSL’ om te ontmaskeren.Tijdens de eerste week gaat ‘leeuw’ op verkenning in het Bergmolenbos. De route en ‘The Masked Runner #VANRSL’ wordt telkens op maandag bekend gemaakt op de Facebookpagina van Visit Roeselare.

Wil je kans maken op een geschenkpakket t.w.v. 75 euro voor jouw gezin? Neem dan deel aan de wedstrijd via www.zomervanrsl.be!

‘Sport in combinatie met beleving versterkt het fysieke en mentale welzijn van onze inwoners’, zegt Schepen José Debels.

Sporters beleven meer

Sporten is gezond, zowel voor de fysieke uithouding als de mentale veerkracht. Voeg er een groene omgeving en een portie natuurbeleving aan toe en je bekomt de ideale balans voor een deugddoende activiteit.

‘De herkenbare signalisatie met afstandsaanduidingen tonen jou de weg en motiveren je om door te zetten. Dus trek jouw loopschoenen aan en blijf vooral sporten, want sporters beleven meer, zeker in de natuur’, aldus Jesse Clarysse, consulent Sportieve vrije tijd bij Sport Vlaanderen.