Trekveer Oude Schelde Appels klaar voor gebruik

zaterdag, 19 juni, 2021

Vanaf vandaag kan je opnieuw door het volledig gebied ‘Oude Schelde Appels’ wandelen zonder dat je hiervoor een eind over de openbare weg moet. Je kan nu immers de overzet maken met het trekveer om zo de wandellus te vervolledigen. Op zaterdag 19 juni knipten boswachter Reinhart Cromphout (Natuur en Bos van de Vlaamse overheid) en Marius Meremans (schepen voor omgevingsvergunning van het lokaal bestuur Dendermonde) het lint door om het veer officieel te openen.

“We zijn blij om op een steenworp van het ‘grote’ veer over de Schelde nu ook het trekveer over de Oude Schelde te kunnen voorstellen. Dit op de locatie waar jaren geleden een brug lag die omwille van veiligheidsredenen afgebroken werd. Natuur en Bos is hier dus zeer fier op.”, aldus boswachter Reinhart Cromphout.

Het houten trekveer brengt je, maximaal met 4 personen tegelijkertijd, naar de andere zijde van de Oude Schelde. Het trekveer is eenvoudig te bedienen. Belangrijk is wel dat het veer een verplaatsingsdoel heeft, en dus geen speeltoestel is.

Het natuurgebied de Oude Schelde in Appels is een klein maar prachtig gebied dat heel wat wandelaars aantrekt. Je kan er een mooie wandeling maken waar vroeger, voor men in de 19e eeuw de Schelde heeft rechtgetrokken, de Schelde stroomde. Het is een oude Scheldemeander.

Er is eveneens een interactieve wandeling, waarbij je aan de hand van een aantal QR-codes meer uitleg krijgt over het gebied en zijn geschiedenis. Tijdens deze wandeling kom je ook het trekveer tegen. Je kan genieten van het prachtige zicht over de Oude Schelde en misschien zie je zelfs een bever opduiken tijdens je overvaart!

Alle info die je te zien krijgt tijdens de wandeling kan je ook terugvinden op de website van Natuur en Bos.