Venetiaanse maskers keren zondag terug naar domeinen van Groenenberg en Gaasbeek

vrijdag, 23 juli, 2021

Op zondag 25 juli geniet je in Gaasbeek van een optocht van gemaskerde personages, uitgedost in de prachtigste Venetiaanse kostuums. De stoet vertrekt om 14u aan het kasteel van Groenenberg en paradeert naar de Museumtuin van Gaasbeek. Wie een ticketje bemachtigt, kan daar van 15u tot 16u30 met de personages op de foto in het prachtige kader van de Museumtuin.

Jaarlijkse traditie

In 2019 vond de Venetiaanse optocht voor het eerst plaats in Gaasbeek. Bedoeling was om mensen op een andere manier te laten kennismaken met de domeinen van Natuur en Bos. Het was meteen een schot in de roos.

Hilde Groenweghe, Natuur en Bos: “Het evenement bracht duizenden kijklustigen op de been. De reacties waren zo positief, dat we beslisten er een jaarlijkse traditie van te maken.” 

Coronaveilige editie

In 2020 werd de optocht helaas geannuleerd omwille van Corona. Dit jaar kan het evenement terug doorgaan in coronaveilige omstandigheden. Aan de bezoekers wordt gevraagd om een mondmasker te dragen en anderhalve meter afstand te houden tot andere bubbels.  Wie naar de Museumtuin komt om op de foto te gaan met de personages, moet op voorhand reserveren via https://museumtuin.i-reserve.net/. Een ticket voor de Museumtuin kost 5 euro, kinderen mogen gratis binnen. 

Meer dan dertig personages

De groep ‘Regards Vénetiens’ uit de provincie Namen zal zondag aanwezig zijn met meer dan dertig personages. De groep neemt jaarlijks deel aan verschillende optochten, zoals in Brugge, het Venetië van het noorden, of in de watertuinen van Annevoie (Les jardins d’Annevoi) tussen Namen en Dinant. Maandenlang werkten ze aan hun nieuwe kostuums, klaar om ook in het Pajottenland bewonderd te worden!

Meer informatie over het evenement op Facebook.Meer informatie over de domeinen op de website: Park Groenenberg en Museumtuin van Gaasbeek.

Pers is welkom vanaf 13u30 in kasteel Groenenberg voor interviews.