13.06.2017

Wat zwemt er zoal in Vosselare Put?

Op dinsdag 13 juni van 9u30 tot 15u wordt een demonstratie-afvissing gegeven aan Vosselare Put, een meander van de Leie in Astene (Deinze). Een honderdtal leerlingen uit de omliggende basisscholen komen een kijkje nemen. Visserijbiologen zullen een woordje uitleg geven over de verschillende vissoorten die in de meander voorkomen, vertellen weetjes over vissen en over de waterkwaliteit.

Dit wordt gratis aangeboden aan de omliggende scholen door het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), de Provinciale Visserijcommissie Oost-Vlaanderen en het Verbond van Visteelt en Hengelsportverenigingen Oost-Vlaanderen.  

Wat staat er op het programma?

De leerlingen mogen aan de waterkant komen kijken welke vissen er zoal in de meander zwemmen. Van visserijbioloog Alain Dillen (ANB) krijgen ze uitleg over deze vissen en het water. Tal van vragen zoals "Waarom is een paling zo glad", "waarom hebben vissen een licht gekleurde buik en een donkere rug", "hoe ademen vissen onder water" komen aan bod. De kans is groot dat er paling, brasem, snoek, blankvoorn en karper kan gezien worden.

Waar en wanneer?

U wordt uitgenodigd op deze demonstratie op dinsdagvoormiddag 13 juni om 9u30 aan de taverne aan Vosselare Put, te bereiken via de  Kleine Pontstraat 5 in Astene.