Projectsubsidies Groene Rand

Een Groene Rand om te (be)leven

Bossen, natuurgebieden en parken kleuren de Groene Rand in het hart van Vlaams-Brabant. Een ring van natuurlijke schatkamers die door ecologisch-recreatieve corridors en stapstenen met elkaar zijn vervlochten.

Heb je een idee of project om de natuur in de Groene Rand nog een stukje groener en toegankelijker te maken?

In het voorjaar van 2022 kun je bij ons aankloppen voor subsidies voor natuurprojecten in de Vlaamse Groene Rand, die nieuw toegankelijk groen en groene verbindingen tussen de woongebieden en de groenpolen realiseren en de leefbaarheid via groene ingrepen versterken.

Naast initiatieven van openbare besturen en publieke rechtspersonen komen ook verenigingen en organisaties in aanmerking voor een financiële ondersteuning tot 50% van de aankoopprijs van het terrein (en tot 60% voor bebossing), en tot 80% van de werken voor een groene en toegankelijke inrichting.

Dit kaartje van de Vlaamse Groene Rand geeft je een overzicht van alle projecten die tot nu toe subsidies ontvingen. De laureaten van 2021 staan in een apart kleurtje.
 

Bekijk het promofilmpje

Past jouw project of idee in dit plaatje?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief via groenerand.natuurenbos@vlaanderen.be.

Zo blijf je op de hoogte van de timing van de volgende projectoproep en de deadline voor het indienen van je dossier. Bij die oproep horen ook een gedetailleerde infobundel en een aanvraagformulier. We verwachten een nieuwe oproep in het voorjaar van 2022. Hou je dus klaar!