Coloma Rozenfestival

Eerste Rozenfestival in Coloma was een schot in de roos

Zondag 23 juni 2019 streken meer dan duizend rozenliefhebbers voor de eerste dag van het eerste Rozenfestival. Standhouders boden op de rozenmarkt producten aan als rozenijs, rozengin, rozentaart, rozengelei, rozenkeramiek, rozenmeringue, rozenpunch, rozenzeep, rozenboeken, rozenbadzout, rozenolie, rozenconfetti en rozenwater. Uiteraard waren ook een aantal rozentelers aanwezig. Heel wat bezoekers gingen geïnspireerd naar huis met nieuwe rozenplanten onder de arm.

In het kasteel en de grote tent vonden een lezing en workshops plaats. Je kon er onder andere leren hoe en wanneer je best rozen snoeit, rozenbadzout of -olie maakt of ecologisch rozen kweekt. Daar stonden de Rozenkring, de Rozenvrienden en kruidjes.be voor in.

Op zondag 30 juni vond in de rozentuin een rozenpicknick plaats met leuke kinderanimatie. Iedereen kon gezellig mee komen picknicken tussen de rozen en genieten van de sfeer. De picknickmanden boordevol streekproducten waren volledig uitverkocht en zo kon het eerste Rozenfestival een succes genoemd worden!

Volgend jaar zijn we er weer met een nieuwe editie. Afspraak in juni 2020!

                
                
                


Het Rozenfestival is een organisatie van Natuur en Bos én de gemeente Sint-Pieters-Leeuw.