Coloma Rozenfestival

Een rozentuin van absoluut wereldniveau. Dat is ongetwijfeld de grootste troef van het domein Coloma in het hartje van Sint-Pieters-Leeuw. De Rozentuin van Coloma toont de roos in al haar facetten. Van primitieve roosjes, rechtstreekse afstammelingen van de oerrozen, tot veredelde rozen die het resultaat zijn van groene spitstechnologie. Van verre landen of van bij ons. Het is een indrukwekkende collectie: 3.000 rozenvariëteiten uit 25 landen groeien op 60.000 struiken.

Dé rozenmaand bij uitstek is juni. Dan zorgen 200.000 bloemen voor een adembenemend kleurenpalet. Dat vieren we met het jaarlijkse Rozenfestival. Twee weekends op rij vinden allerlei activiteiten plaats in de Rozentuin.

In 2019 vond het Rozenfestival voor het eerst plaats. En het was meteen een schot in de roos (lees het persbericht)! Het plan is om elk jaar meer activiteiten te organiseren tussen de rozen, voor elk wat wils! Door de coronacrisis zijn we echter genoodzaakt het Rozenfestival dit jaar te annuleren. Afspraak in juni 2021 voor de volgende editie!Het Rozenfestival is een organisatie van Natuur en Bos én de gemeente Sint-Pieters-Leeuw.