Nieuwe speelnatuur in het Blaasveldbroek

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Nieuwe speelnatuur in het Blaasveldbroek

Vorig jaar lanceerde het Agentschap voor Natuur en Bos de campagne “Laat je sporen na” om de beleving in verschillende gebieden waaronder het Blaasveldbroek te vergroten. Recreanten konden zelf hun idee indienen en zelf stemmen op hun favoriete idee.  Voor het Blaasveldbroek kwam een speel- en belevingsplek als winnaar uit de bus. Daarmee ging het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) aan de slag samen met Fris in het Landschap. 

Welkom op onze werfzone!

De plannen voor de speelzones “Bevereiland” en “Kraaienbos’ zijn al klaar, de eerste werken zijn ondertussen gestart. Normaal gezien zullen de werken midden 2019 afgerond zijn en kunnen we dan de gehele speelzones openen zodat iedereen er naar hartenlust kan komen ravotten.

Gelukkig is het in deze werfzone niet overal verboden toegang en zijn er al zones waarin je al mag spelen. Volg hier de werken op de voet.  

1. Oktober 2018: boomstammenparcours en metallofoon 

Ontdek net zoals Adil El Arbi het boomstammenparcours en voel je een beetje een avonturier in de Vlaamse “jungle”. Of laat je muzikale talenten los op onze unieke metallofoon. Beide te vinden in speelzone Bevereiland aan het onthaalcentrum. 

Ondertussen zijn het boomstammenparcours en metallofoon al getest en goedgekeurd door vele kinderen en volwassenen :-). 

opbouw van de metallofoon             Metallofoon in gebruik             

2. Februari 2019: xylofoon

De speelzone aan het onthaalcentrum heeft er ondertussen een nieuw muziekinstrument bij, de xylofoon. Wie komt hem eens testen? 

3. Mei 2019: inhuldiging van de natuurlijke muziekinstrumenten

Minister van Natuur, Koen Van den Heuvel kwam onze natuurlijk muziekinstrumenten officieel inhuldigen. Er zat duidelijk muziek in. 

4. Juni 2019: Publieke consultatie wijziging beheerplan

Voor de inrichting van nieuwe speelnatuur in Blaasveldbroek is een wijziging van het beheerplan nodig. De wijzigingen aan het beheerplan kan je inzien op het volgende adres: Het Broek 1 in 2830 Blaasveld-Willebroek. De consultatieperiode loopt van 1 juni tot 30 juni 2019.

Consultatie is mogelijk op zondag van 14u tot 17u in het Onthaalcentrum Het Broek of na overleg met de plaatselijke boswachter Hans Van Praet 0479/679.478 of via mail hans.vanpraet@vlaanderen.be.

Opmerkingen of bezwaren?           

Gedurende de consultatieperiode kunnen de opmerkingen en/of bezwaren schriftelijk worden gericht aan het Agentschap voor Natuur en Bos: aves.ant.anb@lne.vlaanderen.be

5. November 2019: werken aan de nieuwe speelnatuur