Vredesbomen

Waarschuwingsbericht

The subscription service is currently unavailable. Please try again later.

Vredesbomen

In de Galgebossen, het Polygoonbos, het Koppenbergbos, Mastenbos, Drie Fonteinen, Houtembos en Mechelse heide plantte Natuur en Bos in 2018 vredesbomen aan. We deden ook een oproep naar alle steden en gemeenten om samen met ons op 11 november 2018 een vredesboom te planten. Maar liefst 230 steden en gemeenten schreven zich in en kregen een gratis winterlinde of zomereik.

Natuur en Bos, het Agentschap Onroerend Erfgoed en het Projectsecretariaat 100 jaar Groote Oorlog wensen alle vredesboompartners te bedanken voor hun medewerking aan de actie 'vredesbomen 2018'. Vlaanderen kreeg er op enkele dagen tijd meer dan 300 vredesbomen bij.

Om deze levende monumenten voor de volgende generaties te behouden nodigden we ook de partners uit het charter 'Een vredesboom voor de toekomst' te onderschrijven.

Al 63 steden en gemeenten tekenden om samen met beide agentschappen de herinnering aan het einde van den Grooten Oorlog levendig te houden. Wie dit charter nog wil ondertekenen, kan dit hieronder doen.

Foto’s van het plantmoment van de vredesboom kun je nog steeds opsturen naar: dominique.canniere@vlaanderen.be