Week van het bos 2019

      

Succesvolle editie Week van het Bos!

De Week van het Bos 2019 zit er ondertussen op en we mogen terugblikken op een geslaagde editie. Heel wat kleuter- en lagere scholen trokken eropuit naar het bos en namen deel aan de wedstrijd. Liefst 389 kleuterscholen van De Panne tot Voeren stuurden foto’s, filmpjes en al dan niet uitgebreide verslagjes in van hun bosavonturen. De leerlingen van de derde kleuterklas van basisschool Windekind uit Roeselare zijn de gelukkige winnaars van de Meet and greet met Meneer de Uil.

Ook de wedstrijd voor het lager onderwijs - 'meet je met een dier' - kon op heel wat enthousiasme rekenen. De leerlingen van het eerste leerjaar van de Boomgaard uit Ardooie mogen samen met boswachter Hans Vansteenbrugge en de Ketnet-Helden Gloria en Wout op stap in het prachtige Drongengoed.

De educatieve pakketten en lesmaterialen blijven uiteraard beschikbaar op deze website.

Noteer alvast de datum voor de Week van het Bos 2020, want van 11 tot en met 18 oktober 2020 zetten we opnieuw ons beste ravotbeentje voor tijdens de leukste week van het jaar.

De Week van het Bos is een initiatief van Natuur en Bos van de Vlaamse overheid in nauwe samenwerking met BOS+ en met de steun van Ketnet.