Op ontdekking met de Week van het Bos: 10-17 oktober 2021

Ook dit jaar vliegen we in oktober de deur uit. Tijdens de Week van het Bos gaan we op ontdekking in de natuur om de hoek. Samen met je klasgenoten, ouders, vrienden, bosdieren én... met avonturier Alexander von Humboldt.

Allemaal het bos in!

Bij de kleuters valt er opnieuw een boekje in de bus. Drie herkenbare en ontwapenende bosbewoners nemen de kindjes mee op sleeptouw. De bonte specht roffelt weetjes, de wolf vertelt spannende verhalen en wist je dat een vliegend hert écht bestaat? Ga mee op reis door het bos en dompel al je zintuigen onder in de natuur.

Leerlingen uit de lagere school trainen best nu al hun verwondering. In oktober gaan ze met Alexander von Humboldt op ontdekking. Als je met deze bioloog, geoloog en geschiedkundige het avontuur opzoekt, dan loert er achter elke boomstam een verrassing. Naast een slimme wetenschapper was hij ook een rasechte avonturier en een echt ‘buitenbeentje’. Met grote ontdekkingskaarten vol gevarieerde doe-opdrachten worden ook de kinderen experten in heel wat verschillende domeinen.

En er is meer: dit jaar kan iedereen ook met het gezin, familie of vrienden extra genieten van de Week van het Bos. 

De Week van het Bos (10-17 oktober) wordt georganiseerd door Natuur en Bos in samenwerking met BOS+.


Buiten spelen en op avontuur gaan in de natuur maakt ons gezonder én creatiever. Kampen bouwen, groene knieën en de geur van gras, klimmen in bomen, springen over beken, rollen in het zand… Bossen zijn de ideale speelomgeving voor kinderen. Ga dus op ontdekking in het bos en ravot er op los. In onze speelzones bijvoorbeeld!