Op ontdekking met de Week van het Bos


Succesvolle editie Week van het Bos

De Week van het Bos 2021 zit er ondertussen weer op en we mogen terugblikken op een geslaagde editie! Een grote dankjewel aan iedereen om er mee een succes van te maken! Er namen heel veel leerlingen deel aan onze wedstrijden voor de scholen.

Winnaars wedstrijd kleuter
Volgende klassen ontvangen telkens 3 ontdekkerskoffertjes:

  • De 1ste kleuterklas B van GO Zilverberk uit Halle; de 2de / 3de kleuterklas van gemeenteschool Pienter uit Kuurne en B3 van het Buitengewoon onderwijs Eymardschool uit Lommel.

Volgende klassen ontvangen het boekje ‘De Boswachter’:

  • De 3de kleuterklas van KBO De Kameleon uit Oudenaarde, de 3de kleuterklas van De Lanetuin uit Overijse, de Peuters van Basisschool Gaaf uit Aalst, het 1ste kleuter van BS Ter berken uit Langemark en de 2de/3de kleuterklas van KSD Basisschool Voorzienigheid uit Diest.

Winnaars wedstrijd lager
De leerlingen van het zesde leerjaar van de Gemeentelijke Basisschool De Springplank uit Glabbeek zijn de gelukkige winnaars van de uitstap naar Insectopia in Technopolis.

Alle leerlingen van volgende klassen ontvangen dan weer een exemplaar van de activiteitenwaaier ‘Het Bos in!’:

  • Het 2de leerjaar van Gibo De Belhamel uit Schellebelle, het 4de leerjaar van De Vuurtoren uit Drongen en het 6de leerjaar van Taborschool Aalter-Brug uit Aalter.

De educatieve pakketten en lesmaterialen blijven beschikbaar op deze website!

Noteer alvast dat de Week van het Bos in 2022 zal doorgaan van 9 tot en met 16 oktober.

   

Zwam FM

Naast de originele activiteiten kan iedereen dit jaar ook met het gezin, familie of vrienden extra genieten van Zwam FM. Beluister onze prettig gestoorde boscasts, euh podcasts.

DJ Wickedi Wolf en zijn assistente Myriam Muis nemen je drie afleveringen lang op sleeptouw en laten je kennismaken met onder andere Bo de Specht, Hubert het Vliegend hert en Martha Marter. Stem dus zeker af op de enige echte bosradio Zwam FM.

 


Allemaal het bos in!

Buiten spelen en op avontuur gaan in de natuur maakt ons gezonder én creatiever.

Ga dus op ontdekking in het bos, in onze speelzones bijvoorbeeld.


De Week van het Bos (10-17 oktober) wordt georganiseerd door Natuur en Bos in samenwerking met BOS+.