Op ontdekking met de Week van het Bos

9-16 oktober 2022

Ook dit jaar vliegen we in oktober de deur uit. Tijdens de Week van het Bos gaan we op ontdekking in de natuur in jouw buurt. Buiten spelen en op avontuur gaan in de natuur maakt ons immers gezonder én creatiever. Ga samen met je klasgenoten, ouders, vrienden én… onze knotsgekke bosdieren mee op pad!

Schatkaart voor kleuters en lagere school

Bij de kleuters valt er een heuse schatkaart in de bus. Ga mee op ontdekking met Elise de Speelse Eekhoorn, Hubert het Vliegend Hert en Bo de Bonte Specht en dompel al je zintuigen onder in de natuur.

Ook de klassen van het lager onderwijs mogen dit jaar een schatkaart verwachten. Met unieke en uitdagende doe-opdrachten worden de leerlingen experten in heel wat verschillende domeinen.

Zwam FM


Ook dit jaar kan iedereen met het gezin, familie of vrienden extra genieten van de Week van het Bos. Leg je oor te luisteren bij Zwam FM: het enige radiostation dat je enkel in het bos kan ontvangen en ontdek de vele leuke opdrachten en uitdagingen in de bijhorende activiteitenbundel

 

Allemaal het bos in!

Buiten spelen en op avontuur gaan in de natuur maakt ons gezonder én creatiever.

Ga dus op ontdekking in het bos en ravot er op los. In onze speelzones bijvoorbeeld!


Week van het Bos 2021

Er namen opnieuw heel wat kinderen deel aan de wedstrijd van de scholen. Verschillende klassen van het kleuter ontvingen ontdekkingskoffertjes en boekjes. Een aantal klassen van het lager ontvingen dan weer voor elke leerling een activiteitenwaaier ‘Het Bos in’. De leerlingen van het zesde leerjaar van de Gemeentelijke Basisschool De Springplank uit Glabbeek waren de gelukkige winnaars van de uitstap naar Insectopia in Technopolis! Hieronder een kort sfeerverslag.


De Week van het Bos wordt georganiseerd door het Agentschap voor Natuur en Bos in nauwe samenwerking met BOS+.