Week van het bos

11-18 oktober 2020

We trappen de Week van het Bos af op 11 oktober voor een week vol natuur- en spelplezier!

Buiten spelen en op avontuur gaan in de natuur maakt ons immers gezonder én creatiever.
Dit jaar brengen we jullie opnieuw naar RAVOTland. Daar wacht een uniek educatief pakket voor de lagere school én voor de kleuters.

De kleuters krijgen voor het tweede jaar op rij een heuse Fabeltjeskrant in de bus. Meneer de Uil, de gezusters Hamster, Bor de Wolf en alle andere dieren van Fabeltjesland nemen ons mee op een ontdekkingstocht.

We bouwen samen een bosfeest, mengen heldere herfstkleuren, trippelen tussen takken en luisteren naar spannende verhalen. Spelenderwijs komen tal van ontwikkelingsdoelen aan bod. Echt waar? Echt waar!

De lagere school maakt dan weer zelf z’n eigen Ravot-je-Rot route. Met behulp van onze gevarieerde fiches kan je met tal van opdrachten buiten aan de slag.  Wat dacht je van het kweken van een woudreus, het vergroenen van de buurt, het ontmoeten van onze bodemhelden, elkaar uitdagen in een laddercompetitie of blind je weg zoeken door het struikgewas? Loop je verloren in het aanbod? Geen zorgen: Pienter de raaf houdt een oogje in het zeil!

Natuurlijk is er ook dit jaar een wedstrijd met mooie prijzen. Vink voldoende opdrachten af en bezorg ons via de website een deelnameformulier. Zo krijgt de hele klas een geschenkje en bovendien maken jullie kans op een zotte hoofdprijs.

Het belooft alleszins een FABELTASTISCHE Week van het Bos te worden!

Tegen de zomervakantie kan je hier terecht voor alle educatieve pakketten en meer info over de verschillende wedstrijden.  

De Week van het Bos wordt georganiseerd door Natuur en Bos van de Vlaamse overheid in samenwerking met BOS+.

Succesvolle editie Week van het Bos 2019!

                

De Week van het Bos 2019 zit er ondertussen al een tijdje op en we mogen terugblikken op een geslaagde editie! Liefst 389 kleuterscholen en 266 scholen van het lager onderwijs stuurden foto’s, filmpjes en al dan niet uitgebreide verslagjes in van hun bosavonturen. De aftermovie geeft alvast een werve(len)de terugblik op de voorbije editie.
Hierbij ook een uitgebreidere selectie van een aantal inzendingen van zowel kleuter- als lager onderwijs. Let wel, het is telkens slechts een greep uit de vele ingestuurde foto’s, filmfragmentjes en verslagjes!

De instagramstory van de Meet and greet met Meneer de Uil en de uitstap met de Helden geven dan weer een korte impressie van de belevenissen van de winnende klassen, net als het filmpje van het bezoek van Meneer de Uil.

De educatieve pakketten en lesmaterialen blijven uiteraard beschikbaar op deze website!

Noteer alvast de datum voor de Week van het Bos 2020, want van 11 tot en met 18 oktober 2020 zetten we opnieuw ons beste ravotbeentje voor tijdens de leukste week van het jaar.