Week van het Bos

In de klas

Gaan jouw leerlingen straks ook de RAVOT uitdagingen aan? Tussen 14 en 21 oktober dagen we de leerlingen uit om spelenderwijs te leren in en over het bos. De Week van het Bos is opgenomen in de eindtermen van het basisonderwijs en meteen dé gelegenheid om bos en natuur in de klas te brengen.

Dit jaar zorgen we voor twee educatieve pakketten, één voor de lagere graden (5 tot 8 jaar) en één voor de hogere (9 tot 12 jaar):

  • De jongsten (5 tot 8 jaar) maken kennis met Pelle de koperwiek, Pluim de eekhoorn en Prik de egel. Deze beestige bosbende neemt dit jaar de kleinsten op sleeptouw. Via sprekende filmpjes en verhalen leren de kinderen hoe snel, slim en creatief deze dieren zich dagelijks moeten tonen om te overleven in het bos. Ze worden uitgedaagd om in de voetsporen te treden van Pelle, Pluim en Prik: Bouwen ze een goed nest voor Pelle? Kunnen ze een wintervoorraad aanleggen voor Pluim? Kunnen ze de slechtziende Prik veilig de straat laten oversteken?
  • De oudere leerlingen (9 tot 12 jaar) testen hun ravot-vaardigheden én natuurkennis in de ravot-je-rot quiz. Snel én slim zijn is dus de boodschap. Kracht, lenigheid, uithouding, snelheid,...: het zijn vaardigheden die voor dieren van levensbelang zijn om te kunnen overleven in het bos, maar die ook de kinderen handig van pas zullen komen in deze interactieve quiz!

Ook nu zal elke klas mee kunnen doen aan onze Week van het Bos-wedstrijd. Zo krijgen de leerlingen meteen een leuke attentie en maken ze kans op een superleuke prijs.