Lager - lespakket

Meet je met een dier: educatief pakket én wedstrijd voor 6-12 jaar

De Rechtvaardige Ree en zijn assistent hebben de leukste ravot-uitdagingen voor jullie op een rijtje gezet. Er zijn twaalf verschillende opdrachten waar jullie zich zullen meten met een dier.

Zig zag je sneller dan een.... haas? Heb je een beter evenwicht dan een… eekhoorn? Kan jij je beter oriënteren dan een.... duif? De uitdagingen uit het pakket ‘Meet je met een dier’ vormen ook de basis voor de wedstrijd van dit jaar.


Ravot-je-Rot quiz: educatief pakket voor 9-12 jaar

Onder het waakzame oog van quizmaster Pienter testen de oudere leerlingen hun ravot-vaardigheden én hun natuurkennis in de ravot-je-rot quiz. Voor deze kwieke kraai is enkel slim zijn niet voldoende. Kracht, lenigheid, uithouding en snelheid zijn allemaal levensbelangrijke vaardigheden voor de dieren in het bos. En ook de kinderen zullen ze nodig hebben in deze interactieve quiz!


Pelle, Pluim & Prik: educatief pakket voor 5-8 jaar

De jongsten maken kennis met Pelle de koperwiek, Pluim de eekhoorn en Prik de egel. Met meeslepende animatiefilmpjes en levensechte verhalen ontdekken de kinderen hoe snel, slim en creatief deze dieren zich dagelijks moeten tonen om te overleven in het bos. Ze worden uitgedaagd om in de voetsporen te treden van Pelle, Pluim en Prik. Bouwen ze een goed nest voor Pelle? Kunnen ze een wintervoorraad aanleggen voor Pluim? Laten ze de slechtziende Prik veilig de straat oversteken?

Trek met Pelle het bos in! Klik hier voor de filmpjes en de opdrachtenprenten >

Ook op een (groene) speelplaats of in een uitdagende turnzaal valt heel wat te beleven: Helpen jullie Pluim klaarstomen voor de winter? Klik hier voor de filmpjes en de opdrachtenprenten >

Kan je met de klas niet naar het bos? Breng het bos dan naar de klas. Samen met Prik beleef je ook daar een heus avontuur. Klik hier voor de filmpjes en de opdrachtenprenten>