In de klas

Dit jaar gaan we samen met jullie op ontdekking: alle klassen van de kleuter- en lagere scholen krijgen een educatief pakket opgestuurd.

De kleuters gaan op ontdekking met Wickedi-Wolf (ook onze radio-DJ op Zwam FM), Hubert het Vliegende Hert en Bo de Bonte Specht. Een schatkaart leidt hen langsheen een avontuurlijke bosroute boordevol leuke, leerrijke en lekkere opdrachten.

Wie op de schoolbanken zit in de lagere school trekt dan weer het bos in met ontdekkingsreiziger en wetenschapper Alexander von Humboldt (1769-1859). Dit buitenbeentje was in zijn tijd wereldberoemd en werkelijk van alle markten thuis. Met vier grote kaarten treden de leerlingen in zijn voetsporen om experten te worden in het rijk van de planten, dieren, mineralen en zwammen.

Deze educatieve pakketten vallen eind september in de schoolbus, maar zullen hier ook gratis te downloaden zijn. Bovendien horen er bij elk pakket ook nog tal van extra’s, uitbreidingen, weetjes, … Ook die zal je op deze website terugvinden, in onze online downloadzone.

Aan elk pakket is bovendien een wedstrijd met te gekke prijzen gekoppeld. Vink voldoende opdrachten af en bezorg ons via de website een deelnameformulier. Zo maken jullie kans op een zotte hoofdprijs.

Alle info omtrent de wedstrijd en het deelnameformulier komen hier later online.