Image

Vorige edities

Educatieve pakketten 2022

Kleuter

Bij dit educatief pakket van de kleuters horen volgende bijlagen:


Lager onderwijs

Bij dit educatief pakket voor het lager onderwijs horen volgende bijlagen:

Week van het Bos 2021

Er namen opnieuw heel wat kinderen deel aan de wedstrijd van de scholen. Verschillende klassen van het kleuter ontvingen ontdekkingskoffertjes en boekjes. Een aantal klassen van het lager ontvingen dan weer voor elke leerling een activiteitenwaaier ‘Het Bos in’. De leerlingen van het zesde leerjaar van de Gemeentelijke Basisschool De Springplank uit Glabbeek waren de gelukkige winnaars van de uitstap naar Insectopia in Technopolis! Hieronder een kort sfeerverslag.

Educatieve pakketten 2021:

Wickidi Wolf op schattenjacht: educatief pakket voor 3-6 jaar

Op ontdekking met Alexander von Humboldt, voor 6-12 jaar

Educatieve pakketten 2020:

Meneer De Uil en het Grote Dierenbos: educatief pakket voor 3-6 jaar

Ravot je Rot route voor 6-12 jaar

Educatieve pakketten 2019:

Meneer de Uil en het Grote Dierenbos (educatief pakket voor 3-5 jaar)

Meet je met een dier (educatief pakket én wedstrijd voor 6-12 jaar)

Ravot-je-Rot quiz: educatief pakket voor 9-12 jaar

Pelle, Pluim en Prik (educatieve pakketten voor 5-8 jaar)

Educatief pakket Pelle

Educatief pakket Pluim

Educatief pakket Prik

Educatief pakket 2018: Ravot je rot

Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan: het thema voor de editie in 2018 is ... RAVOTTEN! Buiten spelen en op avontuur gaan in de natuur maakt ons immers gezonder én creatiever.

Educatief pakket: Pelle, Pluim en Prik
De jongsten (5 tot 8 jaar) maken kennis met Pelle de koperwiek, Pluim de eekhoorn en Prik de egel. Deze beestige bosbende neemt dit jaar de kleinsten op sleeptouw. En dat kan zowel in het bos, als op de speelplaats en zelfs in de klas!

Educatief pakket: Ravot-je-rot
Educatief pakket: Ravot-je-Rot Onder het waakzame oog van quizmaster Pienter testen de oudere leerlingen (9 – 12 jaar) hun ravot-vaardigheden én hun natuurkennis in de Ravot-je-Rot quiz.


Educatief pakket 2017: ontdek de kampioenen van het bos

Wist je dat er in het bos heel wat kampioenen leven? Ze zijn een kei in het opruimen van afval, blinken uit in samenwerking of zijn meesters in camouflage. Ze scheren de hoogste toppen en halen snelheden waarvan Usain Bolt en Kim Gevaert alleen maar kunnen dromen. Maak samen met je klas kennis met de boskampioenen aan de hand van onze educatieve fiches. Deze zitten tjokvol tips, inspirerende ideeën én… verrassende uitdagingen!

We verdeelden onze kampioenen in een pakket voor 6- tot 9-jarigen en een pakket voor 9- tot 12-jarigen.

Educatief pakket 2016: Olympische Herfstspelen

Zin in een partijtje Bosketbal? Nieuwsgierig naar de regels van het wereldkampioenschap Conker? Nood aan een heuse teambuilding of altijd al eens als een echte tovenaarsleerling Zwerkbal willen spelen? Sluip dicht bij de grond, balanceer boven de bodem, dans met een boom en zoef met een bezem door het luchtruim. Zit jouw klas vol sofasurfers? Maak er echte bosatleten van!

Doe mee met de Olympische Herfstspelen. We schotelen jullie 10 sporttakken voor ter inspiratie. Elke discipline kreeg een heldere fiche met uitleg, timing en (eventueel) het nodige materiaal.

Educatief pakket 2015: Natuurhelden

Het bos de klas in brengen, dat doe je natuurlijk met het educatieve Week van het Bos pakket! Elke natuurheld heeft voor jouw klas een opdracht in petto.

Na een opwarmertje kan je met Arendsoog op stap. Onderzoek de bomen van kop tot teen en noteer je waarnemen systematisch. De Strateeg leert je heel wat bij over ecosystemen en de voedselkringloop. Samen met Superbrein ontdek je dan weer wat bomen doen voor ons en ons klimaat. Het zijn echte helden! Bomen verdienen dus ook een naambordje: knutsel erop los met Rechterhand.  En als toetje zijn er natuurlijk… enkele lekkere bosrecepten! Superhulp legt je haarfijn uit hoe je het lekkers van het bos omtovert tot een heerlijke hap.

Kies helemaal zelf welke opdrachten je wanneer uitvoert. Ze werden opgesteld vanuit de eindtermen voor wetenschap en techniek. Maar dit zijn natuurlijk niet de enige doelen. Luisteren, spreken, lezen en schrijven, … zelfs wiskunde komt aan bod.

Heel wat extra info, en natuurlijk ook de oplossingen, vind je in de leerkrachtenversie.