Op ontdekking met de Week van het Bos

9-16 oktober 2022

Ook dit jaar vliegen we in oktober de deur uit. Tijdens de Week van het Bos gaan we op ontdekking in de natuur in jouw buurt. Buiten spelen en op avontuur gaan in de natuur maakt ons immers gezonder én creatiever. Ga samen met je klasgenoten, ouders, vrienden én… onze knotsgekke bosdieren mee op pad!

Schatkaart voor kleuters en lagere school

Bij de kleuters valt er een heuse schatkaart in de bus. Ga mee op ontdekking met Elise de Speelse Eekhoorn, Hubert het Vliegend Hert en Bo de Bonte Specht en dompel al je zintuigen onder in de natuur.

Ook de klassen van het lager onderwijs mogen dit jaar een schatkaart verwachten. Met unieke en uitdagende doe-opdrachten worden de leerlingen experten in heel wat verschillende domeinen.

Zwam FM


Ook dit jaar kan iedereen met het gezin, familie of vrienden extra genieten van de Week van het Bos. Leg je oor te luisteren bij Zwam FM: het enige radiostation dat je enkel in het bos kan ontvangen en ontdek de vele leuke opdrachten en uitdagingen in de bijhorende activiteitenbundel

 

Allemaal het bos in!

Buiten spelen en op avontuur gaan in de natuur maakt ons gezonder én creatiever.

Ga dus op ontdekking in het bos en ravot er op los. In onze speelzones bijvoorbeeld!

Onze Natuur - De Film

Van het Zwin aan zee tot diep in de Ardennen, we mogen best trots zijn op wat er in onze achtertuin allemaal leeft en groeit! Daarom stuurde Hotel Hungaria 2,5 jaar lang twee filmploegen op pad om de wildste, mooiste, ontroerendste, indrukwekkendste natuurgebieden in België vast te leggen. Prachtige verhalen over bekende en onbekende dieren die verwondering opwekken en de liefde en het respect voor onze natuur vergroten. En dat in een land waar op het eerste gezicht geen ruimte lijkt te zijn voor die wilde, ongerepte natuur. Het resultaat is werkelijk verbluffend!

Bekijk hieronder alvast even de trailer. Vanaf 21 september kan je naar de bioscoop voor Onze Natuur – De Film.

 

Volg Week van het Bos op sociale media. De allerlaatste nieuwtjes vind je ook op www.facebook.com/natuurenbos en www.instagram.com/natuurenbos. Deel zeker ook jouw fantastisch bosavontuur met #weekvanhetbos. Dan volgen wij mee!


De Week van het Bos wordt georganiseerd door het Agentschap voor Natuur en Bos in nauwe samenwerking met BOS+.