Aflevering 2

Heb je met het verzamelde materiaal muziek kunnen maken met je eigen ‘bos beat band’? Konden je vrienden genieten van je muziekoptreden? Kijk hieronder voor meer muziektips, een heuse bosoutfit en een bosbaramoter. Veel plezier!

Grasspriet blazen

Er zit meer muziek in het bos dan de spechtenbeat. Lukt het jou om op een grasspriet te blazen?

Wil je een luidere fluit: dan kan je natuurlijk ook voor het hoedje van een eikel gaan. Leg je twee duimen op zo’n manier over het hoedje, dat er een driehoekige opening over blijft. Vervolgens plaats je je onderlip net onder je duimknokkels en je bovenlip erboven. En dan: FWIET: blazen maar! Lukt het niet meteen? Met deze video kom je er wel.

Zelf een fluit maken

Echte orkestliefhebbers kunnen zelf een eigen fluit maken van fluitekruid of vlier. Klik hier voor een stappenplan. 

Ratelstok

Muziek is natuurlijk meer dan fluiten. Verzamel genoeg schatten in de natuur om thuis een echte muziek-ratelstok te maken.

Geniet van de stilte

Genoeg van al dat lawaai maken? Kies een mooie boom, zet je met je rug tegen de stam en sluit 1 minuut de ogen. Hoor je de vogels? Probeer ze nu maar eens na te zingen/fluiten. 

Ontwerp een aangepaste ‘bosoutfit’

Bij een hip orkest hoort ook een hippe outfit. Ben jij net zo modieus als Bo de Specht? Verzamel takken, bladeren, mos, … en steek jezelf in een echt boskostuum. Ben je klaar voor de boscatwalk?

Je kan natuurlijk ook gaan voor de bosMONSTER outfit. BOE! 

Bosbarometer

Fiere influencers, beschaamde bijen en boze rupsen. Op Zwam FM zijn er geen taboes en is er plaats om emoties te tonen. Hoe gaat het met jouw humeur? Maak een bosbarometer. Zoek en verzamel voorwerpen in de natuur die weergeven hoe jij je voelt. Combineer ze in een kunstwerkje tot een echte ‘boshumeurbarometer’.  

Boshut

Bo de Specht timmert gaten in de boom om er dan in te wonen. Jullie zijn natuurlijk véél te groot om ook in een boomstam te kunnen leven. Ga op ontdekking in het bos en maak je eigen knusse hutje tegen een boom!