Aflevering 3

Is het gelukt om een parfum te creëren waar zelfs stinkdieren jaloers op zouden zijn? Kijk vlug hieronder voor wicki-waanzinnige opdrachten die je luister-, knutsel en tekenkampioen kunnen maken. Of misschien heb je wel aanleg om een ‘Bosgolf’ kampioen te worden.

Luisterkampioen

Seppe de beukenboom is met zijn 349 jaren al een oude knar. Geen wonder dat zijn oren niet te best meer functioneren. Maar hoe goed werken jullie flappers eigenlijk? Laat je blinddoeken en desoriënteren. Iemand brengt je naar een andere plek. Daarna roept hij/zij jou. Geraak je tot bij hem/haar? TIP vraag aan diegene die je zoekt dat hij/zij je waarschuwt als je een gevaarlijke tak, boom, grote steen of ander gevaarlijk object nadert.

Knutsel- en tekenkampioen

Verzamelen, prutsen, tekenen: Alexander von Humboldt was als kind al een echte onderzoeker. En jullie? Is jullie blik zo scherp als een havik, jullie verzamelwoede zo groot als die van een gaai en jullie tekenkunsten zo indrukwekkend als die van Alexander? Ga op zoek naar een bijzondere boom, een (verge)zicht, een plant, ... kortom iets wat je aandacht trekt en je graag ziet. Verzamel vervolgens voldoende natuurlijke materialen en bouw, teken, knutsel jouw gekozen fragment na. Kan de rest van je familie raden welke plek, plant, boom of dier je uitkoos? 

Zin in een partijtje bosgolf?

Hoofdpijn gekregen van al dat zoeken, noteren en nadenken? Ook een avonturier heeft nu en dan nood aan wat ontspanning: daag je vrienden of familieleden uit voor een spelletje bosgolf. Meer dan een stok en een noot heb je daar niet voor nodig. Maak een gaatje in de bodem en ga op enkele stappen afstand staan met een noot/kastanje/bolster/... en een tak. Sla je voorwerp in zo weinig mogelijk slagen in het gaatje. Hopelijk loopt de spanning niet te hoog op tijdens deze ontspanning! 😊