Currently, there is no weather information available.

Rozentuin Coloma

3.730265
 • 4.03125
 • 3.78125
 • 3.75
 • 3.8
 • 2.7
 • 4.04348
 • Overzicht
 • Commentaren (0)
 • Praktische info

#rozentuincoloma, #coloma

Français - EnglishDeutsch

De Rozentuin van Coloma is het hele jaar open van dinsdag t.e.m. zondag, vanaf 9 uur, ook op feestdagen. Op maandag is de Rozentuin gesloten, behalve als een officiële feestdag op maandag valt, dan is de Rozentuin open. De tuin sluit in de winter (1 oktober t/m 31 maart) om 17 uur en in de zomer (1 april t/m 30 september) om 20 uur. De toegang is gratis, reserveren is niet nodig.

Een rozentuin van absoluut wereldniveau. Dat is ongetwijfeld de grootste troef van het domein Coloma in het hartje van Sint-Pieters-Leeuw. Hier groeien meer dan 3.000 verschillende rozenvariëteiten uit alle werelddelen. In het 15 hectare grote Rozentuin van Coloma is het daarenboven heerlijk wandelen en kuieren. Kortom: dit prachtig gebied heeft alles in petto voor een geslaagde uitstap.

De troeven

 • Internationaal befaamde rozentuin
 • Kasteel Coloma
 • 15 ha wandelplezier
 • Klimrozen op fruitbomenarboretum
Toon meer informatie

Een natuurlijk geuren- en kleurenpallet

De rozentuin van Coloma toont de roos in al haar facetten. Van primitieve roosjes, rechtstreekse afstammelingen van de oerrozen, tot veredelde rozen die het resultaat zijn van groene spitstechnologie. Van verre landen of van bij ons. Het is een indrukwekkende collectie: meer dan 3000 rozenvariëteiten uit 25 landen groeien op 60.000 struiken. Een bezoekje breng je best van juni tot oktober. Dan zorgen 200.000 bloemen voor een adembenemend kleurenpalet. Elk jaar voegen nog meer variëteiten zich bij deze al fenomenale collectie.

In het kasteel Coloma zijn regelmatig tentoonstellingen. In het park gaan er regelmatig evenementen door.
 

Kasteel Coloma

Het kasteel op het domein bood generaties lang onderdak aan adellijke families. Het domein dankt haar naam aan Karel de Coloma, kamerheer van keizerin en koningin Maria Theresia van Oostenrijk. Door zijn huwelijk met barones Eugenia Roose werd hij eigenaar van het kasteel. Na de tweede wereldoorlog deed het kasteel dienst als pensionaat. Pas in 1980 kwamen het ondertussen verloederde kasteel en domein in handen van de Vlaamse overheid. Deze startte met een grondige restauratie en bouwde het domein om tot een cultuur- en recreatiecentrum. Stilletjes aan ontwikkelde de tuin zich tot de prachtige rozencollectie van vandaag.

In het park staan nog enkele interessante gebouwen zoals het voormalige koetshuis van 1731 (nu een taverne) en het tuinpaviljoen met traptoren uit de 18de eeuw.

In het kasteel van Coloma bevindt zicht het cultuurcentrum van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw (www.colomaspl.be)
 

 • Wandelpaden

  De paden in Rozentuin zijn geschikt voor rolstoelgebruikers.

 • Openingsuren en rondleidingen

  Zie onder de tab "praktische info"

 • Wandelknooppunten

  De Rozentuin ligt tussen knooppunt 701 en 702

  Wandelnetwerk Pajottenland
 • Fietsknooppunten

  De route tussen 69 en 70 gaat door het domein.

  Fietsnet.be
 • Taverne De Koetsier

  De taverne is gelegen vlak naast het kasteel.

  Taverne De Koetsier

Tips en reacties van bezoekers

Heb je onlangs dit natuurgebied bezocht en heb je nog interessante tips? Vul dan hier je reactie in of laad een relevante foto op. Onderaan de pagina verschijnen alle berichten.

Bestanden moeten kleiner zijn dan 100 MB.
Toegestane bestandstypen: png gif jpg jpeg.
CAPTCHADit is een test om je als mens te kunnen identificeren om zo automatische spam te voorkomen.

Ligging en bereikbaarheid

De Rozentuin is gelegen Coloma in het hartje van Sint-Pieters-Leeuw.

Ingang

Joseph Depauwstraat 25, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

Openingsuren en rondleidingen

De Rozentuin van Coloma is het hele jaar open van dinsdag t.e.m. zondag, vanaf 9 uur, ook op feestdagen. Op maandag is de Rozentuin gesloten, behalve als een officiële feestdag op maandag valt, dan is de Rozentuin open. De tuin sluit in de winter (1 oktober t/m 31 maart) om 17 uur en in de zomer (1 april t/m 30 september) om 20 uur. De toegang is gratis, reserveren is niet nodig


Voor info of reservatie rondleidingen met gids

Gemeente Sint-Pieters-Leeuw Dienst Toerisme
Tel. 02 371 22 62
Mail: toerisme@sint-pieters-leeuw.be
www.sint-pieters-leeuw.be/toerisme


Bereikbaar met het openbaar vervoer

Sint-Pieters-Leeuw is te bereiken via het treinstation van Ruisbroek.

 • Vanaf station Ruisbroek: Vanaf de bushalte “Ruisbroek kerk”, op een korte loopafstand van dit treinstation, brengt bus 172van De Lijn je rechtstreeks naar het centrum van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw.
 • Vanaf station Brussel-Zuid: Vanaf dit station brengen de bussen 170-144-145 van De Lijn je rechtstreeks naar het centrum van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw.
 • Vanaf station Halle: Vanaf dit station brengt de bus 170 van De Lijn je rechtstreeks naar het centrum van de gemeente Sint-Pieters-Leeuw.
  Meer info: www.belgianrail.be en www.delijn.be.

Geef sterren aan dit natuurgebied

Je kunt elk natuurgebied beoordelen aan de hand van zes categorieën. Ga met de muis over de sterren en klik op het gewenste aantal dat je wil geven.

Gemiddeld: 4 (32 stemmen)
Heb je genoten van je bezoek aan dit natuurgebied en zou je andere mensen aanraden om er ook naartoe te trekken?
Gemiddeld: 3.8 (32 stemmen)
Zijn er voldoende faciliteiten zoals infoborden, een duidelijke ingang, parking, bewegwijzering, banken, picknicktafels, barbecue, sanitair…
Gemiddeld: 3.8 (20 stemmen)
Is het natuurgebied interessant voor kinderen? Is het avontuurlijk? Is er een speelzone? Kun je met een buggy op de paden?
Gemiddeld: 3.8 (25 stemmen)
Kom je in dit natuurgebied planten of dieren tegen die uniek zijn in Vlaanderen? Of kom je er een uitzonderlijke variatie aan soorten tegen? Is het een verrassend landschap?
Gemiddeld: 2.7 (20 stemmen)
Leent dit natuurgebied zich tot sporten? Kun je er gaan joggen, fietsen, mountainbiken, paardrijden…? Is er een fit-o-meter? Worden er natuurlopen georganiseerd?
Gemiddeld: 4 (23 stemmen)
Zijn er veel verschillende en gevarieerde wandelroutes? Zijn die routes duidelijk bewegwijzerd? Is er een wandelroute voor elk type wandelaar?